„Nu știam ce se întâmplă… Ne-a lovit direct!”

Mihai Andries 19 Mar. 2013, 16:37 Special
„Nu știam ce se întâmplă...** Ne-a lovit direct!

Arbitrii argeșeni Iulian Călin și Gabriel Stroe, ultimul, asistent de Liga I, au fost implicați, vineri seara, într-un accident de circulație în București, în timp ce se îndrep­tau spre Constanța, unde aveau meci a doua zi. Cei doi nu au fost răniți, însă mașina condusă de tușier a fost avariată, fiind luată cu rampa.

Cei doi se aflau în Loga­nul lui Stroe și treceau prin București pentru a-l lua și pe asistentul Aurel Simonis, a­ceasta fiind brigada care tre­buia a doua zi să oficieze la Constanța meciul Farul Constanța – CS Otopeni (foto). Dru­mul piteștenilor s-a oprit însă la intersecția de la Co­troceni, cea care bifurcă drumul spre pasajul ce trece peste Gara Basa­rab. Piteștenii tocmai o­priseră în coloană, a­vând chiar o distanță con­siderabilă față de mașina din față, și, în timp ce discutau, ma­și­na a fost lovită vio­lent din spate de un alt autovehicul. Din impact, Loganul a fost proiectat în mașina din față, care, la rîndu-i, s-a oprit în cea din fața ei. Cele mai mari avarii din cele patru mașini implicate în ca­rambol le-a suferit mașina arbi­trilor, aceasta părăsind Bucureștiul pe rampă. Cei doi arbitri și-au con­tinuat apoi drumul spre Constanța cu mașina tușierului din București.

Arbitrul de Liga I Gabriel Stroe ne-a povestit, ieri, ce s-a întâmplat în București: „Ne aflam la semaforul de la Cotroceni când s-a întâmplat ce s-a întâmplat. A in­trat unul violent în spate, fără frâ­nă… fără nimic. Era cu un Renault Me­gane. În fața noastră erau do­uă mașini de Călărași, tată și fiu, veniseră să cumpere o ușă din Bu­curești. Ă‚la din spate s-a înfipt în mine, eu în ăla din față și ăla s-a oprit în celălalt. În față era un Nis­san Navara de teren, cu oblonul coborît, că avea o ușă în spate. Poate dacă nu avea oblonul cobo­rît, mă duceam pe lângă el. Ă‚la din spate a venit cu viteză… Fără aver­tis­ment, fără frână, ne-a luat di­rect… Eram pe loc, pe liber. Poate dacă eram pe frână, poate era mai nasol. Noroc că aveam și distanța mai mare față de ăla din față… A­șa, cu un pic de frână, am luat și de volan, nu a fost impactul foarte na­sol. În momentul accidentului, efec­tiv nu știam ce se întâmplă… Nu ne-am speriat… Dar noi discutam și buf! din spate. Ia uite, frate, mer­ge mașina!, îi spuneam lui Călin și vedeam cum se ducea mașina în fa­ță, spre ăla cu Navaro… Eu a­veam centura, Călin, nu. Și-a atins un pic oglinda din izbitură, dar no­roc că a pus mâna pe bord! Nici u­nul nu a pățit nimic grav. Eu m-am lovit un pic la cot, în ușă, era o­leacă o vînătaie, dar am putut să ridic fanionul fără probleme la meci, pentru că ridicam cu dreapta”.

În accidentul din București au fost implicate patru mașini, dar doar trei au fost avariate. „Am fost patru persoane la Poliție, dar a mea a fost cel mai rău. Nissanul era un pic în spate, Peugeotul în care s-a oprit n-avea nimic, iar ăla din spate avea bara și capota lo­vite, dar a putut pleca cu ea pe roți. La mine, spatele e terminat, trebuie schimbat tot, iar în față ca­pota, bara, farul, aripa… Nici n-am mai în­cercat s-o pornesc, că am văzut că a curs ceva de la mo­tor. Am trimis-o la Pitești pe rampă. Noroc că am CASCO! Dar unde mai pui că, după ce l-am lovit pe ăla din fa­ță, s-au dat oamenii jos și veniseră pe mine. Bă, ce faceți?, m-a în­tre­bat… I-am zis: Stați așa, uitați-vă cine m-a lovit pe mine! Cel cu Nis­san a mai zis: Domne, am crezut prima oa­ră că mi-a căzut ușa, dar după aceea am văzut mașina voas­tră. Asta e, ce, ăla cu Renaul­tul a vrut să intre în noi? Era rug­byst omul… Eu le ziceam: Dom­nilor, da­că putem să rezolvăm mai repede, că avem și noi meci mîine la Constanța, suntem ar­bitri… Șo­ferul vinovat a spus: Am și eu meci mîine, dar de rugby, sunt rugbyst. Pînă la urmă, am plecat la Constanța cu Simonis. Am întîrziat un pic, dar am ajuns bine. Bine că n-a fost ceva mai grav! Că asta îmi mai trebuia, să mai stau prin spital, mai ales că mîine este testarea fizică la arbitrii de Liga I”, ne-a mai spus asis­tentul Gabriel Stroe.

 

Sursa: Curierul Zilei
Foto: Alexandru RAITA

Mihai Andries 19 Mar. 2013, 16:37 Special
Pe aceeași temă