„Nimic în viață nu este întâmplător”. Vlad Olteanu vorbește deschis despre FC Brașov și Dinamo, dar și despre planurile pentru sezonul viitor

Marius ANGHEL 08 Jun. 2016, 14:44 Special

În decurs de doar un an, Vlad Olteanu a trecut de la agonie la extaz. Drumul a fost însă cu multe obstacole. Anul trecut juca prin Liga a 3-a la Metalurgistul Cugir, iar în vara trecută, cei de la FC Brașov nu contau pe el și doreau să-l împrumute la Sfântu Gheorghe, tot în Liga a 3-a. A și făcut două antrenamente cu echipa covăsneană, dar, în ultima clipă, a fost rechemat la Brașov, asta pentru că se accidentase Mareș, un junior care fusese împrumutat de Petrolul la FC Brașov.

„În prima fază m-a surprins decizia celor de la FC Brașov, care m-au trimis la Sfântu Gheorghe. M-a demoralizat acest lucru, dar am mers acolo cu gândul să le demonstrez celor de la FC Brașov că au făcut o greșeală. După doar două antrenamente cu echipa din Sfântu Gheorghe, cei de la Brașov m-au chemat înapoi. Se accidentase un jucător, astfel că am prins lotul pe ultima sută de metri. Încet, încet am prins încredere și am început să joc. Transferul la Dinamo m-a luat prin surprindere. Nu mă gândeam eu la Dinamo, ci doar să joc cât mai bine la Brașov. Nimic în viață nu este întâmplător, iar dacă muncești este imposibil să nu vină și satisfacțiile. Pot spune că transferul la Dinamo a fost o minune, pentru că nu mă așteptam să fac așa repede pasul la o echipă de top. Am înțeles că prin transferul meu la Dinamo am adus o sumă de bani pentru FC Brașov și chiar mă bucur că foștii mei colegi au încasat câteva salarii. Îmi pare foarte rău să văd situația în care a ajuns FC Brașov. Brașovul este clubul meu de suflet, aici am crescut, am petrecut clipe frumoase și sper ca măcar acum, în ceasul al 12-lea, această echipă să nu dispară. FC Brașov merită să joace în Liga I, pentru că aici este locul acestei echipe de tradiție”, spune tânărul fotbalist brașovean.

„Am avut trofeul în mână”

Despre partea a doua a sezonului petrecută la Dinamo, Vlad Olteanu spune că a fost una bună, dar putea fi mult mai bună dacă echipa ar fi câștigat Cupa României. „Echipa a jucat foarte bine cu Mircea Rednic. Dinamo a traversat un sezon bun, păcat de acea finală din Cupa României cu CFR Cluj. Am avut trofeul în mână, putea fi al nostru…. Ă‚sta e fotbalul, sunt convins că vom câștiga acest trofeu cu prima ocazie. Am avut la Dinamo un grup unit, am fost o adevărată familie. Știu că nea Ando este un antrenor bun, care vrea performanță și sunt convins că puteam face un sezon bun”, declara fundașul lui Dinamo.

Motivat de concurența cu Steliano Filip

Despre concurența cu Steliano Filip, Olteanu spune că se simte motivat. „Faptul că sunt concurent pe postul de fundaș stânga cu Steliano Filip mă motivează. Filip este un jucător de echipa națională, merită să fie la Euro, sper să joace și chiar să prindă un transfer în străinătate. La Dinamo, Filip și-a făcut treaba cu vârf și îndesat și a demonstrat că este un jucător de calitate. Am înțeles că are o entorsă minoră, dar medicii spun că îl vor recupera în câteva zile”, a spus Olteanu.

„O să rămân pe viață marcat de decesul lui Ekeng”

Fotbalistul brașovean este marcat și acum de tragedia care a avut loc la meciul Dinamo – Viitorul, atunci când Patrick Ekeng a murit pe teren. „Acea tragedie cu Patrick ne-a marcat pe toți. O să rămân toată viața marcat de ce s-a întâmplat. De fiecare dată când intru pe teren îmi trec prin față acele imagini de coșmar. Nu am putut dormi câteva nopți după tragedie, stăteam cu televizorul pornit până dimineața. A fost ceva cumplit”, spune jucătorul lui Dinamo.

Dacă în această perioadă cam toți fotbaliștii din Liga I se află pe Litoral, Olteanu a stat acasă, la Brașov, în vacanță. „Nu am fost plecat nicăieri în această vacanță. Am fost doar câteva zile la Bran, la bunici, în rest m-am odihnit și m-am antrenat. Părinții mei au fost alături de mine atunci când am trecut prin momente grele și chiar sunt principalii critici când nu joc bine. Familia m-a sprijinit mereu”, a mai spus Olteanu.

Trofee cu Dinamo și pasul la echipa națională

Pentru viitorul sezon care bate la ușă, Olteanu are planuri mari, atât la Dinamo, cât și la echipa națională de tineret. „Îmi propun să joc cât mai multe meciuri la Dinamo, sper să-l conving de calitățile mele pe nea Ando, sper să conteze pe mine și vreau să-i demonstrez că sunt un jucător bun. Cel mai important este să câștigăm trofee cu Dinamo, pentru că acest lucru a lipsit echipei în ultimii ani. Un club cum este Dinamo trebuie să câștige trofee, pentru istoria clubului, dar și pentru acești fani care au demonstrat că sunt alături de echipă. Cu echipa națională sper să ne calificăm la turneul final, iar în viitor să fac pasul la echipa națională”, a spus Vlad Olteanu, care l-a avut ca model pe brazilianul Roberto Carlos: „Postul meu de bază este cel de mijlocaș, dar la Brașov am fost reprofilat și acum toată lumea mă vede fundaș stânga. Îmi place să urc, să centrez… De aceea cred că mi-a plăcut foarte mult cum juca Roberto Carlos”.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 08 Jun. 2016, 14:44 Special
Pe aceeași temă