Meciurile din Liga 2 încă nu se văd la TV, negocierile continuă. Brașoveanu: „Nu putem vinde drepturile care costă 1 leu cu 50 de bani”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2014, 19:14 Special

Liga Profesionistă de Fotbal 2 refuză să lase la preț în drepturile TV pentru difuzarea meciurilor din Liga 2, motiv pentru care revenirea eșalonului secund pe micile ecrane continuă să întârzie. Cluburile afiliate la LPF2 cer 100.000 de euro pentru fiecare echipă înscrisă în competiția de cumpărare a pachetului transmisiilor TV. Singurul operator de cablu care și-a manifestat clar intenția de a difuza partidele (RCS&RDS) refuză să plătească suma totală de 2,3 milioane de euro cluburilor din Liga 2.

Președintele LPF 2, Auraș Brașoveanu, susține că marți se dorește încheierea negocierilor cu RCS&RDS, la o masă pregătită ca pentru un joc de cărți, iar Liga are atuurile sale. „Am avut o intalnire cu reprezentantii Digi, ei considera suma solicitata de catre cluburi mult prea mare. Se raporteaza strict la sezonul actual care, din punctul dumnealor de vedere, nu este atractiv, dar sunt interesati pe trei ani, fara sa vrea sa ia in calcul posibilul profit din rumatoarele doua sezoane. Ei se raporteaza la partea negativa. Fiecare incearca sa traga spuza pe turta lui, joaca destul de dur. Au fost discutii in care fiecare si-a urmarit punctul de vedere. Se vor relua discutiile marti, cand speram sa le si finalizam. Din punctul meu de vedere, nu vreau sa punem toate cartile pe masa. Deocamdata, jucam cartea pe care cred cei de la Digi ca ne-au impins sa o jucam. Avem atuurile in pachet si le vom scoate pe rand. O cacealma ni se intinde noua. Nu s-a putut semna un contract la startul sezonului, pentru ca ni s-au pus piedici din cauza ca societatile de televiziune au vrut sa ia drepturile cum vor ei, sa scada pretul.

Esalonul secund este un pol de atractie, de care noi trebuie sa beneficiem si nu o societate sau alta venita din afara sistemului. Le-am explicat celor de la Digi ca nu putem vinde drepturile care costa 1 leu cu 50 de bani. Le-am cerut suma exacta pe care o cheltuie cluburile cu organizarea meciurilor in tot sezonul competional. Nimic in plus.

100.000 este suma pe care am discutat-o in cadrul Adunarii Generale a LPF 2, Marti voi fi mandat sa revin usor asupra sumei, dar cu alte conditii pentru sezonale urmatoare, deci sunt variante”, a declarat Brasoveanu pentru Sport Total FM, în emisiunea „Fotbal la matineu”.

Ștefan Stana: „Suma pe care noi am cerut-o este decentă, chiar foarte decentă”

Vicepreședintele LPF 2 și conducătorul grupării ACS Berceni, Ștefan Stana, spune că suma cerută operatorului de cablu este una cât se poate de justă. „Doar curentul ne costa 2000 de euro. Inchirierea unui generator care nu este in proprietatea noastra ne mai costa si ala 3000. Iata ca pe mine ma costa 5000 de lei numai transmiterea unui meci acasa. Plus ca noi o sa fim obligati ca atunci cand o echipa face o deplasare de peste 100 km sa ii asiguram masa si cazarea. Deci 100.000 de euro, suma pe care noi am cerut-o, este decenta, chiar foarte decenta.

Sper sa facem acest front comun, pentru ca atunci (sezonul trecut, n.r.) 2-3-4 cluburi au negociat separat si acum cred ca, daca am format aceasta liga profesionista, cel pe care l-am desemnat presedinte, Auras Brasoveanu, sa poarte aceste discutii, iar noi sa luam parte la negocieri si sa avem si noi niste explicatii de la partenerul nostru de afacere”, a punctat Stana.

În Seria a II-a se vorbește despre alt cumpărător

În arealul Seriei de Vest s-a propagat zvonul potrivit căruia un alt operator de cablu ar putea prelua drepturile de televiziune ale meciurilor. Putem specula ca tocmai acesta este „atuul” la care făcea referire Auraș Brașoveanu. Iată, așadar, ce spune Hacic Garabet, oficialul formației Fortuna Poiana Câmpina: „Am discutat cu omologul de Slatina (FC Olt Slatina, n.r.) si mi-a spus ca este vorba de alt post. Dumnealui mi-a spus ca e vorba de Dolce. Suma este una derizorie si jignitoare pentru orice echipa de Liga 2. Dai 100.000 de euro si vrei sa dai 700 si ceva de meciuri. Nu avem cum sa crestem si noi ca imagine si sa atragem sponsori, daca noi ne comportam ca niste slugi.

Noi am imputernicit niste oameni sa negocieze. Trebuia sa primim un raspuns pe 15, nu am primit niciun raspuns, macar din respect, ca avem si fax si mail. Acum asteptam marti. Banii acestia nu o sa-i dam la echipa de seniori sub nicio forma, ci o sa-i investim in centrul de juniori, ceea ce e foarte important pentru noi, pentru ca noi construim de jos”, a spus oficialul nou-promovatei prahovene.

E bataie si nu prea pe Liga 2

Din Slatina, Liga 2 este văzută ca o afacere pe cinste pentru companiile de cablu, spune președintele lui FC Olt, Ionuț Ivan: „La informatiile pe care le avem din piata, lumea este nemultumita, iar televiziunile care nu mai au fotbal se vor duce in jos la numarul de abonati. Nivelul fotbalului este destul de ridicat si cred ca (Liga 2) va fi destul de atractiva”.

În fine, președintele Metalului Reșița, Cătălin Rufă, se arată cel mai puțin optimist, așteptându-se ca negocierile să nu ducă nicăieri: „Nu cred ca se va ajunge la un consens. Daca nu s-a ajuns pa la ora inceperii campionatului, cu siguranta nu se va ajunge. Eu nu am cu cine, nu ne-a facut nimeni nicio oferta”.

Sursa: Sport Total FM

Marius ANGHEL 22 Sep. 2014, 19:14 Special
Pe aceeași temă