Lucescu a analizat schimbările de la Dinamo și Rapid: „Unii au știut să aibă răbdare, ceilalți au creat confuzie”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Feb. 2014, 14:46 Actualizat: 12 Feb. 2014, 14:47 Special
Lucescu a analizat schimbările de la Dinamo și Rapid:  „Unii au știut să aibă răbdare, ceilalți au creat confuzie”
  • Dinamo și Rapid s-au aflat în situații asemănătoare în urmă cu un an, fiind în pragul falimentului. De atunci însă cele două cluburi au avut direcții total opuse.

Dacă la Dinamo Ionuț Negoiță a preluat pachetul majoritar de acțiuni și și-a asumat reconstrucția echipei pe un termen de trei ani prin reducerea costurilor, cei de la Rapid s-au afundat și mai mult în datorii, nu și-au primit licența și au ajuns în liga secundă, iar în locul lui George Copos au venit doi investitori care nu au puterea necesară să susțină echipa din Grant.

Mircea Lucescu a făcut o scurtă analiză a evenimentelor petrecute la cele două cluburi fanion ale României.

„Oamenii care iubeau Dinamo au știut să aibă răbdare și să nu facă presiune inutilă, atât timp cât clubul a fost în dificultate. La Rapid, presiunea exercitată de unii oameni, indiferent de interese, a creat o stare de confuzie și a determinat, din păcate, renunțarea omului care oricum ducea clubul în spate de atâția ani. A fost o diferență extraordinară de interpretare a situațiilor de la cele două cluburi”, a declarat Mircea Lucescu pentru Digi Sport.

Tehnicianul român a lăudat drumul ales de cei de la Dinamo, care și-au asumat sacrificarea performanței pentru a salva clubul de la faliment și a criticat faptul că Rapidul a fost preluat de niște personaje care nu s-au gândit de la început că nu au potențial pentru a ține echipa.

„La Dinamo a venit un om care și-a propus să salveze clubul, nu să facă imediat performanță. Au știut ce să facă pentru a reface o echipă ca Dinamo. Dincolo, la Rapid, au fost niște oameni care nu aveau niciun fel de drept să preia echipa. Ar fi trebuit să își dea seama că nu au potențial și că nu pot intra într-un astfel de joc unde se juca tradiția, istoria unui club extrem de important pentru marea masă de suporteri. Din păcate, Rapid nu a avut niciodată oameni cu potențial economic. Nici în timpul comunismului nu au avut un minister puternic, ca să îi ajute și nici acum”, a mai spus antrenorul Șahtiorului.

Lucescu a mai spus că dacă un investitor ar prelua clubul din Grant în acest moment ar avea numai de câștigat dacă ar copia ceea ce s-a făcut la Dinamo.

„Dacă cineva s-ar gândi serios să preia Rapidul, nu ar pierde, făcând ce a făcut Negoiță la Dinamo. Dacă renunță la performanță doi-trei ani, poate reveni cu o echipă tânără, cu puțini bani, dar cu un potențial enorm”, a precizat în încheiere Mircea Lucescu.

2 trofee continentale, Supercupa Europei cu Galatasaray și Cupa UEFA cu Șahtior are în palmares antrenourl român

18 trofee câștigate în competițiile interne în ultimii nouă ani are Mircea Lucescu cu Șahtior

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Feb. 2014, 14:46 Actualizat: 12 Feb. 2014, 14:47 Special
Pe aceeași temă