Jurnal de grevă: ziua 6! Un fan în vârstă de 18 ani a fost transportat de urgență la spital

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 10:18 Special
Jurnal de grevă: ziua 6!** Un fan în vârstă de 18 ani a fost transportat de urgență la spital

UPDATE Nicolae Cristescu, unul dintre finanțatorii Rapidului, a ajuns la stadionul Giulești și a condamnat indiferența de care dau dovadă conducătorii fotbalului românesc cu privire la acțiunea suporterilor alb-vișiniilor.

„E inuman ce se întâmplă aici. S-a ajuns la a șasea zi de grevă. Oamenilor care conduc fotbalul nu le pasă. Măcar de „vrăjeală” să îi intereseze viețile fanilor.

Din câte am înțeles, FRF a consiliat Chiajna să meargă la TAS. Ar fi un abuz, Federația trebuie să apere interesele tuturor cluburilor. Avocații Chiajnei sunt aceiași care apără și interesele FRF-ului”, a spus Nicolae Cristescu, unul dintre acționarii Rapidului.

La stadion au ajuns și doi jandarmi pentru a evalua situația de pe Giulești.


UPDATE Salvarea a ajuns la stadionul Giulești, după ce unuia dintre fanii rapidiști i s-a făcut rău. Suporterul, în vârstă de 18 ani, a urinat sânge, a vomitat și a avut pierderi de memorie. Puștiul a mai suferit un preinfarct, iar acum își pune serios viața în pericol, îmbrățișând „Greva Foamei” în Giulești.

În vârstă de 18 ani, Florin Alexandru a comunicat medicilor la primul control medical efectuat, joi, că are antecedente cardiace. „Voi rezista cât este nevoie. Nu contează că am probleme cardiace, noi pentru Rapid ne-am născut și pentru Rapid suntem gata să ne dăm viața. Rapid merită totul. Mi-e rău un pic, dar pentru echipa noastră trebuie să ținem mereu steagul sus. Familia mea nu prea a fost de acord să intru în greva foamei, dar știți cum este, «Mamă, te iubesc, dar viața mea este Rapid»”, declara, joi, Florin Alexandru, pentru MEDIAFAX.

Imediat după ce a urcat în salvare, fanul le-a spus celor prezenți la stadion că se va întoarce după ce va face o vizită la spital.


Mesajul rapidiștilor aflați în a cincea zi de greva foamei este unul clar: nu vor opri protestul decât atunci când conducătorii FRF și LPF vor demisiona

Ieri după-amiază, sporterii aflați în grevă au fost vizitați de un fan al lui U Cluj, venit din Ardeal pentru a-și arăta sprijinul față de cauza giuleștenilor

Glicemia a scăzut sub 80, fețele sunt tot mai palide, dar ei rămân tot lângă corturile puse pe gazonul Giuleștiului. Fanii rapidiști au intrat duminică în a cincea zi de grevă a foamei și spun că nu au de gând să se oprească nici dacă în această săptămână LPF și FRF vor materializa ideea cu 20 de echipe în Liga I: „Nu ne interesează asta. Vrem ca responsabilii pentru tot acest circ să plătească. Ă‚sta este scopul nostru”, explică Liviu Ungurean, șeful galeriei din Giulești.

Oboseala tot mai accentuată o vezi doar pe chipurile lor, nu și în comportament. Nemâncați de peste 100 de ore, rapidiștii încă glumesc. Știu că voia bună ajută ca timpul să treacă mai repede: „Uite, cu o vorbă, cu o glumă, aproape că a trecut și ziua asta”, e revelația pe care o au mulți atunci când văd că ceasul arată ora 17:00. Miercuri, în jurul acestei ore, băieții din galerie luau ultima masă. Următoarea nu știu când va fi. „Acum e bine, că e vreme de pantaloni scurți, dar la iarnă ce facem? O să vină lumea să ne aducă lemne”, se amuză ultrașii.

Sprijin de la U Cluj

În zilele petrecute la stadion, fanii giuleștenilor au avut parte de mai multe momente emoționante. Ultimul a fost ieri, când pe porțile stadionului a intrat un bărbat trecut de 50 de ani. Purta pe cap o șapcă cu însemnele lui U Cluj și a venit din Ardeal pentru un gest simbolic. „Voiam să știți că sunt alături de voi”, le-a spus omul fanilor care încercau să se ferească de soarele puternic. După o discuție de câteva minute, bărbatul pleca în aplauzele celor peste 20 de rapidiști.

„Incredibil ce suflet pot avea unii oameni”, gândesc cu voce tare fanii, iar paralela cu gestul suporterilor steliști este inevitabilă. Sâmbătă seară, pe podul Giulești, câțiva fani despre care rapiștii cred că fac parte din Peluza Sud a Stelei au arborat un banner ironic: „Urlă foamea-n voi!”. Așa e, urlă foamea, dar urlă pentru Rapid.

Tot ieri, un grup de cinci suporteri ai Universității Craiova a adus în Giulești mai multe baxuri cu apă plată

Articol scris de Costin NEGRARU

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 10:18 Special
Pe aceeași temă