„Da, în Liga 2 și Liga 3 se joacă la pariuri!” Un fost internațional descrie ce-a văzut cu ochii lui: „Sunt morți de foame, nu au din ce să trăiască și se înțeleg între ei”

Marius ANGHEL 14 Dec. 2018, 10:30 Campionat

Fenomenul blaturilor pentru pariuri a cuprins întreg fotbalul românesc, mai ales la nivelul ligilor inferioare, povestește Daniel Chiriță, fostul internațional care până anul trecut a jucat la Petrolul, echipă pe care a ajutat-o să promoveze în Liga 3 după ce a fost reînființată de suporteri și legende, în 2016. Chiriță, 44 de ani, a văzut cu ochii lui ce se întâmplă în fotbalul patronat de Burleanu și a acceptat, marți, la ProSport LIVE, să descrie dezastrul.

„În general, în Liga 2 și Liga 3, da, se joacă la pariuri! Sunt morți de foame (n.r. – fotbaliștii), nu au din ce să trăiască și se înțeleg între ei. Echipele, jucătorii. Să câștigi 1.500-2.000 de lei salariu și să îi primești la 5-6 luni… Așa se întâmplă în ligile inferioare. Înainte nu se juca la pariuri că nu erau. Existau doar aranjamente”, a povestit Chiriță, care a câștigat în carieră Cupa României cu Petrolul, în 1995, și campionatul cu Rapid, în 1999, apoi a evoluat în străinătate, printre altele, la Zenit St. Petersburg, Șahtior Donețk și Metalist Harkov.


Daniel Chiriță a jucat pentru noul Petrolul în Liga 4, ajutând echipa să promoveze din primul an. Marți, a vorbit la ProSport LIVE despre practicile necinstite care macină fotbalul românesc

Daniel spune că din Liga 1 nu are informații atât de precise precum din Liga 2 și Liga 3, dar adesea își pune și el întrebări, privind unele meciuri: „Nu pot să acuz pe nimeni, nu am informații, dar uneori mi se pare ciudat că o echipă nu atacă. Cred că sunt și la ora actuală…”.

În aceeași emisiune ProSport LIVE, de marți, Daniel Chiriță a povestit cum, la mijlocul anilor ’90, era obligat să joace la Petrolul meciuri aranjate de președinții de cluburi din Cooperativă. Jucătorii echipelor care urmau să joace erau convocați înaintea meciului într-un singur vestiar, iar unul din cei doi conducători de cluburi le spunea, în prezența antrenorilor și a întregului staff, că „azi trebuie să câștigăm noi la două diferență”.

„Am jucat în meciuri aranjate, eram la Petrolul și se făceau vreo trei jocuri aranjate pe sezon. Erau echipele, cu tot cu jucători și conducători, în vestiar. Și se discuta. Iar eu, chiar dacă eram mai la început, îmi dădeam seama ce se întâmplă… Adică se zicea: >. Erau înțelegeri tur-retur: >. Erau Petrolul, Bistrița, Ceahlăul și U Cluj… La Bistrița era nea Jean Pădureanu, la Petrolul erau frații Dero, adică Ion Radu și Mihai Cristache. Mai era și Romică Pașcu, la Brașov…”, a dezvăluit Daniel Chiriță la ProSport LIVE.

În prezent, Daniel Chiriță are o școală de fotbal, la Ploiești, unde activează peste 300 de copii.

Marius ANGHEL 14 Dec. 2018, 10:30 Campionat
Pe aceeași temă