Steaua dă cei mai mulți jucători în lotul României U18 pentru amicalele cu Italia. Ion Marin a convocat încă un tânăr de la un club din Liga 2

Marius ANGHEL 09 Nov. 2023, 15:11 Juniori
Steaua dă cei mai mulți jucători în lotul României U18 pentru amicalele cu Italia. Ion Marin a convocat încă un tânăr de la un club din Liga 2

Două cluburi din Liga 2 și două din Liga 3 sunt printre cele care dau jucători la următoarea acțiune a naționalei U18 a României condusă de Ion Marin.

Steaua, FK Miercurea Ciuc, LPS HD Clinceni și ACSO Filiași sunt acestea, trupa din Ghencea fiind cea care are cei mai mulți convocați nu numai dintre cele patru, ci dintre toate cu cel puțin un jucător chemat la acțiunea care se va desfășura în perioada 12-19 noiembrie, la București.

Cinci tineri jucători a convocat Ion Marin din cadrul clubului Steaua.

Steaua dă cei mai mulți jucători la naționala U18 a României

Campionatul Ligii 2 va lua din nou pauză după acest weekend, pentru jocurile echipelor naționale, a treia oară în acest sezon. Iar Steaua și FK Miercurea Ciuc sunt din nou cluburi care dau tineri jucători la aceste acțiuni.

În perioada 12-19 noiembrie, naționala U18 va efectua un stagiu de pregătire la București, urmând să dispute și două partide amicale împotriva reprezentativei similare a Italiei. Ambele jocuri vor avea loc pe stadionul Concordia din Chiajna, unul joi, 16 noiembrie, de la ora 11:00, iar altul în ziuna de duminică, 19 noiembrie, tot de la ora 11:00.

Selecționerul Ion Marin a convocat 23 de jucători, iar nu mai puțin de cinci, cei mai mulți de la un club, vin de la Steaua. Campioana Farul Constanța dă, de exemplu, patru tineri fotbaliști, iar din Italia au fost chemați patru jucători, în timp ce din Spania, unul singur.

Doar David Matei a jucat la seniori în acest sezon, dintre cei convocați de la Steaua

De la Steaua au fost convocați fundașii Matei Marin, Hussein Shehait și Mario Brumă și mijlocașii Răzvan Florea și David Matei.

Celălalt club din Liga 2 cu jucător convocat este FK Miercurea Ciuc, care îl dă la lot pe fundașul Alexandru Ureche.

Din Liga 3 sunt chemați doi portari, pe Codruț Sandu, de la LPS HD Clinceni, și pe Yanis Găgeatu, de la ACSO Filiași.

În Liga 3 joacă și mijlocașii Robert Lăpădătescu și David Barbu, la satelitul Universității Craiova.

În ceea ce-i privește pe jucătorii luați de la cluburi care au trupa de seniori în Liga 2, doar David Matei a jucat în această competiție. Tânărul jucător de 17 ani a fost utilizat de Daniel Oprița la Steaua în 9 din cele 12 jocuri și a înscris 1 gol.

  • Pe lângă cei cinci, Steaua mai are și doi jucători chemați la naționala U19, pe Adrian Frânculescu și Alin Raicu, și doi la naționala U15, pe Matei Țicală și Luca Albu.

Lotul convocat de selecționerul Ion Marin pentru această acțiune a României U18:

  • portari: Rafael Munteanu (Farul Constanța), Codruț Sandu (LPS HD Clinceni), Yanis Găgeatu (ACSO Filiași),
  • fundași: Alin Chinteș (Universitatea Cluj), Ionuț Cercel (Farul Constanța), Darius Fălcușan (Empoli / Italia), Alexandru Ureche (FK Miercurea Ciuc), Matei Marin (Steaua), Hussein Shehait (Steaua), Răzvan Călugăr (Universitatea Cluj), Mario Brumă (Steaua),
  • mijlocași: David Păcuraru (Farul Constanța), Rareș Maeschi (Sport Team București), Paul Ciupei (CFR Cluj), Robert Lăpădătescu (Universitatea Craiova), Răzvan Florea (Steaua), Luca Szimionaș (Hellas Verona / Italia), David Matei (Steaua), Luca Băsceanu (Farul Constanța), Ianis Tarbă (Celta Vigo / Spania), David Barbu (Universitatea Craiova),
  • atacanți: Jason Vescan-Kodor (Lecce / Italia), Ioan Vermeșan (Hellas Verona / Italia).

Foto: Steaua București 

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-incepe-preliminariile-pentru-euro-2024-19292305

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acso-filiasi-se-mandreste-cu-primul-sau-international-19290870

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/fc-brasov-o-noua-depunctare-primita-de-la-frf-din-cauza-ligitiilor-19292315

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vladut-mocanu-de-la-rapid-brodoc-campion-mondial-la-minifotbal-cu-nationala-romaniei-19292246

Marius ANGHEL 09 Nov. 2023, 15:11 Juniori
Pe aceeași temă