Start în a treia ediție a Cupei „Hagi-Danone”! „Visul meu a devenit realitate! Urmați-vă steaua norocoasă”

08 Mar. 2012, 16:21 Juniori
Start în a treia ediție a Cupei

Fostul internațional Gheorghe Hagi a declarat, joi, în cadrul conferinței de dinaintea celei de-a treia ediții a Cupei „Hagi-Danone”, că se simte împlinit când este înconjurat de copii, cărora le spune să-și urmeze steaua norocoasă.

Mă simt împlinit atunci când sunt înconjurat de copii veseli, care aleargă dupa minge. Este un prim pas pentru ei pe lungul drum spre performanță. Prin ochii lor mă întorc în lumea copilariei mele, când am avut un vis: să fiu un mare fotbalist! Iar visul a devenit realitate si, de aceea, le spun copiilor să-și urmeze steaua norocoasă. Este loc pentru toată lumea să reușească și pentru unii totul poate începe chiar aici, alături de mine, la Cupa Hagi Danone „, a declarat Gheorghe Hagi.

Fundatia „Gheorghe Hagi” împreună cu Danone România organizează Cupa „Hagi Danone”, ediția a treia, aceasta fiind deja cea mai importantă competiție fotbalistică din România pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 si 12 ani. Ca și la precedentele ediții, evenimentul cuprinde doua turnee paralele: unul adresat copiilor legitimați la cluburile de fotbal, prezent în calendarul FRF (Cupa „Hagi”), și unul rezervat echipelor din școlile gimnaziale (Cupa Danone). Conform regulamentului, câștigătoarele celor doua competiții își vor disputa, într-un meci final, trofeul Cupei „Hagi Danone” și, totodată, marele premiu: reprezentarea României la turneul internațional al Danone Nations Cup 2012, care va avea loc în Polonia. Gheorghe Hagi, ambasadorul competitiei, va fi alaturi de micii jucatori care viseaza sa ajunga mari fotbalisti.

La evenimentul de anul trecut au participat 2.900 de jucători, grupați în 217 echipe. În total, s-au disputat 257 de meciuri, însumând 7.510 minute. Aceste partide au fost urmărite de aproximativ 15.000 de spectatori, în cele 8 orașe prin care a trecut caravana Cupei „Hagi Danone”. Marea câștigătoare a competiției de anul trecut – echipa Liceului „Mircea Eliade” București – a reprezentat România la finala Internaționala Danone de la Madrid, unde au participat 40 de țări de pe tot globul. În ultimul joc, cel pentru locurile 17-18, echipa României a pierdut în fata tării gazda, Spania. Lovitura de începere a acestui meci a fost data de Gheorghe Hagi. Partida dintre Spania și România, disputată pe stadionul „Santiago Bernabeu”, a înregistrat în tribune o asistenta record: peste 45.000 de spectatori!

Turneul din acest an va avea următoarea structură:

Competiția destinată cluburilor – a debutat în septembrie 2011 cu faza județeană. Câștigătoarea din fiecare județ va participa la un turneu zonal cu 6 echipe. Se vor disputa șapte faze zonale în următoarele orașe: Galați – 24 – 25 martie 2012; Rm. Vâlcea – 31 martie – 01 aprilie 2012; Timișoara – 07 – 08 aprilie 2012; Baia Mare – 21 – 22 aprilie 2012; Sibiu – 28 – 29 aprilie 2012;
Suceava – 05 – 06 mai 2012; București – 12 – 13 mai 2012.

Competiția școlilor – se va disputa, în paralel cu cea a cluburilor, în orașele: Galați – 24 – 25 martie 2012; Timișoara – 07 – 08 aprilie 2012; Suceava – 05 – 06 mai 2012; București – 12 – 13 mai 2012.

Turneul final se va desfășura în perioada 29 mai – 01 iunie, la Cluj-Napoca. La acesta vor lua parte 8 echipe de club (câștigatoarele celor 7 turnee zonale și Universitatea Cluj, campioana en-titre) și 6 formații școlare (câștigătoarele celor 4 turnee zonale, Liceul „Mircea Eliade” București, campioana en-titre, și echipa care va câștiga turneul local al școlilor din județul Cluj). Cele 14 echipe vor evolua separat, în doua întreceri paralele. Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, campioana cluburilor va juca împotriva campioanei școlilor, într-o finală care va decide reprezentanta României la turneul final Danone Nations Cup 2012.

Câștigatoarea Cupei „Hagi Danone” va reprezenta România la Finala Internaționala Danone, la care vor participa 40 de tari. În toamnă, în Polonia, campionii noștri se vor întâlni cu marele fotbalist francez Zinedine Zidane, ambasadorul Danone Nations Cup. Meciurile se vor disputa la Varsovia, pe „National Stadium”, arena de 58.000 de locuri care va găzdui în această vară cinci partide de la turneul final al Campionatului European de fotbal, competiție organizată de Polonia și Ucraina.

08 Mar. 2012, 16:21 Juniori
Pe aceeași temă