FC Brașov, depunctat de FRF! Echipa U19 a clubului începe să fie afectată direct de haosul care a fost la trupa de seniori, desființată după excluderea din Liga 2

Adi MARICA 06 Nov. 2023, 16:15 Juniori
FC Brașov, depunctat de FRF! Echipa U19 a clubului începe să fie afectată direct de haosul care a fost la trupa de seniori, desființată după excluderea din Liga 2

Chiar dacă autoritățile locale au retras FC Brașov din competițiile de seniori, după ce clubul brașovean nu a obținut certificarea pentru Liga 2 și ar fi trebuit să continue în Liga 3, litigiile se țin lanț și afectează echipa U19 a sa, care evoluează în Campionatul Național U19.

FC Brașov U19, echipă pregătită de Marian Constantinescu, s-a calificat în play-off-ul campionatului național și acum este afectată de litigiile pe care clubul le are față de fotbaliștii foști la echipa de seniori. I s-a aplicat o primă depunctare.

Răzvan Andronic aduce depunctarea pentru FC Brașov, dar și interzicerea dreptului de a face transferuri!

Este vorba de un litigiu cu Răzvan Andronic (foto), un mijlocaș adus cu surle și trâmbițe de Ioan Mărginean la FC Brașov la începutul anului 2022. Andronic a fost adus de ”Limoniu” la Brașov de la CFR Cluj. ”Andronic nu s-a înțeles cu Steaua la contract și vine la noi. Eu am o relație corectă cu Neluțu Varga. Mi-a permis să îl transferăm definitiv pe Răzvan Andronic, în coproprietate”, spunea Mărginean.

Considerat acum câțiva ani un fotbalist de perspectivă, Andronic nu a reușit să se impună în Liga 2 la Brașov. Andronic a prins doar 56 de minute în patru meciuri la FC Brașov, iar la 1 noiembrie 2023 a venit decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

”Creditor • Andronic Răzvan Debitor • ACS FC Brașov Steagul Renaște Executare drepturi financiare. În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea ACS FC Brașov Steagul Renaște cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 11.10.2013 – 25.10.2023. Comisia a acordat termen în data de 15.11.2023, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Andronic Răzvan pentru a evita în continuare depunctarea”, este decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Urmează un val de amenzi și depunctări

Cazul Andronic nu este unul izolat. Pe rolul comisiilor FRF se află o mulțime de memorii ale foștilor jucători și antrenori. FC Brașov a primit deja amenzi de 6000 de lei în cazul antrenorilor de la Centrul de Copii și Juniori, Marian Cristescu și Adrian Lancea.

”Creditor • Cristescu Marian Debitor • ACS FC Brașov Steagul Renaște Executare drepturi financiare Sancționează debitorul ACS FC Brașov Steagul Renaște cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Cristescu Marian Acordă termen în data de 29.11.2023, ora 15.00, dată la care debitorul ACS FC Brașov Steagul Renaște să prezinte dovada plății față de creditorul Cristescu Marian conform Hotărârii nr. 728/CL/19.09.2023 rămasă definitivă prin nerecurare pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, este decizia comisiei FRF.

”Creditor • Lancea Adrian Ionuț Debitor • ACS FC Brașov Steagul Renaște Executare drepturi financiare
Sancționează debitorul ACS FC Brașov Steagul Renaște cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Lancea Adrian Ionuț Acordă termen în data de 29.11.2023, ora 15.00, dată la care debitorul ACS FC Brașov Steagul Renaște să prezinte dovada plății față de creditorul Lancea Adrian Ionuț conform Hotărârii nr. 727/CL/19.09.2023 rămasă definitivă prin nerecurare pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, precizează FRF.

Activitatea juniorilor de la FC Brașov, pe banii părinților!

Rămas fără finanțare și cu datorii uriașe, cel mai mai probabil, clubul brașovean va intra în insolvență și apoi va fi declarat falimentul. Clubul are datorii de peste 400.000 de euro, iar președintele Dragoș David a demisionat la începutul lunii trecute.

Activitatea echipelor U19 și U17 din campionatul național este asigurată de părinții fotbaliștilor. ”Părinții suportă toate cheltuielile legate de organizarea meciurilor, arbitraje, salvare, transport și terenuri de antrenament. Pentru luna noiembrie când avem patru meciuri din play-off și unul în Cupa României, părinții fac eforturi financiare să putem juca aceste meciuri. Din iarnă nu știm ce se va întâmpla. Sperăm ca autoritățile locale să găsească soluții pentru ca acest proiect să-și continue activitatea. Mai sunt în jur de 120 de copii, dar incertitudinea este totală. Noi, antrenorii, nu suntem plătiți de șase luni! Din ce știm acum, ANAF Brașov a acceptat o nouă reeșalonare a datoriilor și, cel puțin până pe 15 noiembrie, se pot primi sponsorizări”, spunea Marian Constantinescu, antrenorul echipei U19.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-szabo-a-ajuns-la-kids-tampa-brasov-19290949

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/fc-brasov-u17-si-u19-in-play-off-ul-campionatului-national-19290657

Adi MARICA 06 Nov. 2023, 16:15 Juniori
Pe aceeași temă