„Aici se promovează tinerii, nu ca la noi”

21 Jan. 2012, 12:42 Juniori
„Aici se promovează tinerii,** nu ca la noi

Fotbalistul de 17 ani dă probe în aceste zile la echipa a doua a clubului din capitala Spaniei. Juniorul crescut de LPS Banatul Timișoara a fost propus spanililor de Cosmin Contra

Steliano Filip este la Madrid, unde dă teste la Getafe. Mijlocașul român este oaspete în casa lui Cosmin Contra pe parcursul săptămânii pe care o petrece în Spania. „Cosmin Contra mi-a spus să trag tare, pentru că dacă voi fi primit aici, la echipa satelit, o să îmi fie bine și îmi va fi mai ușor să ajung la prima echipă a lui Getafe, deoarece aici se promovează tinerii, nu ca la noi”, a declarat fotbalistul care va împlini 18 ani în luna mai.

Filip se va întoarce marți în țară, dar speră ca Getafe să îl cheme cât mai repede înapoi și să îi ofere un contract. „Am făcut joi un joc-școală noi între noi. Eu am jucat fundaș stânga și mijlocaș stânga. Cred că m-am descurcat destul de bine. Acum, am liber până luni, că ei au meci duminică. Iar marți mă voi întoarce în țară. Condițiile sunt foarte bune aici. De altfel, mă așteptam să fie așa. La noi în țară nu întâlnești astfel de condiții, poate doar la Academia lui Hagi. Eu am mai fost în probe la echipe din străinătate și pot să spun că aici nu m-au impresionat neapărat condițiile, ci mai mult modul cum am fost primit de colegi. Aici chiar m-au primit bine”, a spus jucătorul timișorean.

articol scris de Radu Faur

21 Jan. 2012, 12:42 Juniori
Pe aceeași temă