Jucătorii Sportului au fost la Mircea Sandu: „Președintele va monitoriza situația”

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 18:17 Special
Jucătorii Sportului au fost la Mircea Sandu:**

UPDATE: 15 jucători din lotul formației Sportul Studențesc au fost prezenți în această seară în studioul Sport.ro, unde au povestit calvarul prin care au trecut în ultimele luni la formația patronată de Vasile Șiman.

„Nu suntem plătiți de 18-20 de luni, dar nu putem dovedi. Avem dispoziții de plată, dar n-am primit niciun ban. Suntem disperați, vrem să scăpăm din aceasta sclavie!”,  Sunt cel mai nou din echipă și am cel mai mic salariu, dar și cele mai puține luni în care nu am fost plătit. Neavând utilități la stadion, în special apă, a trebuit să plec nespălat acasă, la Ploiești” sau „Nu mai avem nici bani de chirie! Noi nu mai putem suporta acest calvar”, sunt doar câteva dintre mărturiile făcute de fotbaliștii Sportului la Sport.ro.


 

Scandalul din curtea Sportului a continuat azi cu un nou episod. După ce de dimineață au fost prezenți la sediul AFAN, timp de aproape trei ore, de la 10 la 13, jucătorii campioanei de toamnă a seriei I a Ligii a II-a s-au deplasat in corpore la Federație. Acolo au fost în audiență la Mircea Sandu, „studenții” fiind însoțiți de președintele AFAN, Dumitru Costin.

Delegația jucătorilor, în frunte cu binecunoscuții Dacian Varga și Viorel Ferfelea, și-au prezentat problemele pe care le au cu finanțatorul Vasile Șiman, primind asigurările șefului federației că va monitoriza judecarea memoriilor depuse de fotbaliști la comisiile forului fotbalului românesc.

„Am avut o întâlnire cu președintele FRF și jucătorii i-au cerut să monitorizeze spețele care vor fi analizate la comisii, precum și pe cele care au fost judecate până acum, pentru că au fost situații în care domnul Șiman a rupt actele în fața membrilor comisiilor pentru că, probabil, nu erau pe placul lui. Șiman a găsit o formulă prin care să se protejeze și a scos la înaintare două femei, care sunt acționarele clubului. Domnul președinte i-a asigurat pe sportivi de corectitudinea comisiilor și că va monitoriza judecata”, a declarat Dumitru Costin după întrevederea cu Mircea Sandu.

Dumitru Costin a afirmat că jucătorii au încercat să se antreneze în ultimele săptămâni, însă nu au fost lăsați. „De două săptămâni am încercat să rezolvăm aceste probleme. Am constatat că niciuna dintre obligațiile prevăzute în regulamentele fotbalistice nu sunt respectate de către club. Sportivii au notificat clubul în scris în urmă cu două săptămâni pentru a afla care le este soarta. Ei se prezentau zilnic la antrenamente, dar nu aveau acces la infrastructură și nimeni nu i-a băgat în seamă”, a completat Costin.

Președintele AFAN a anunțat că asociația pe care o conduce va suporta taxele necesare pentru ca jucătorii să-și poată depună memorii la comisiile FRF. „Jucătorii nici măcar bani pentru memorii nu au, dar pe ăștia îi vom asigura noi. Președintele a mai spus că vor fi modificate regulamentele, pentru ca unele spețe să nu mai fie judecate cu anii. Mircea Sandu a spus că gestul celor de la Sportul vine să-i ajute și pe ceilalți fotbaliști de la alte cluburi. Regulamentele se vor modifica”, a explicat Costin.

Dumitru Costin a mai precizat că Fiscul va efectua un control în actele contabile ale clubului din Regie, în urma unei sesizări depuse de AFAN. „Am făcut o sesizare, iar ANAF va efectua un control de fond, iar un al doilea document va fi trimis la DIICOT, pentru că este o încrengătură de documente ce ridică multe semne de întrebare din punct de vedere al autenticității. Băieții nu au efectuat o vizită medicală din vară. O să cerem federației documentele pe baza cărora și-a dat acceptul pentru ca jucătorii să poată juca. Vom vedea cine a emis vizele temporare și vom sesiza Parchetul pentru ridicarea dreptului de liberă practică a unor astfel de cabinete medicale. Gândiți-vă la ce riscuri ar fi fost supuși sportivii. Acum limita de credibilitate a Sportului Studențesc tinde către zero. Ei s-au fript deja pentru că au venit cu niște vize medicale luate pe blat, iar acum vor încerca să scoată acele documente din federație. Șiman a fost de dimineață la Federație, dar nu știu ce căuta, pentru că el nu are nicio funcție oficială în club. Mai sunt amenințări la adresa jucătorilor, dar există și înregistrări, iar ele vor reprezenta probe în plângerea către DIICOT”, a mai spus Costin.

Meciul Sportul Studențesc – Farul Constanța, programat, sâmbătă, în etapa a XVI-a a Ligii a II-a, nu s-a disputat, după ce jucătorii echipei bucureștene au refuzat să intre pe teren, reproșând conducerii că nu au fost plătiți de mai multe luni.

În cursul dimineții de sâmbătă, părinții mai multor jucători, nemulțumiți de întârzierile salariale din ultimele luni, și patronul Sportului Studențesc, Vasile Șiman, s-au înjurat și amenințat reciproc. Părinții au ajuns la stadionul echipei Juventus din Colentina, unde era programată întâlnirea, cu aproximativ două ore înaintea meciului, iar la sosirea lui Șiman i-au reproșat acestuia modul în care conduce clubul. Ei i-au solicitat lui Șiman să le dea dezlegări în alb jucătorilor dacă nu dorește să-i plătească. Discuțiile dintre patron și părinți au degenerat, la un moment dat ajungîndu-se la injurii și amenințări de ambele părți.

 

Articol de Andrei MAZURCHIEVICI (Mediafax)

Mihai Andries 11 Mar. 2013, 18:17 Special
Pe aceeași temă