Incredibil, dar adevărat. FRF a exclus Arieșul Turda din Liga 3 și a stabilit un nou program competițional pentru Seria a 5-a. În weekend începe noul sezon

Marius ANGHEL 25 Aug. 2015, 18:20 Special

Pare incredibil, dar este adevărat. Federația Română de Fotbal a schimbat astăzi, 25 august, programul competițional al Seriei a 5-a a Ligii 3, cu doar patru zile înainte de debutul noului sezon. Cu toate că FC Arieșul 1907 Turda fusese exclusă din campionatul Ligii 3 de Comisia de Disciplină și Etică încă de pe 12 august, adică înainte de data în care a avut loc țintarul (18 august), federalii au preferat să includă echipa clujeană în competiție și să o programeze în noul sezon, deși se știa foarte clar că aceasta se află în imposibilitatea de a-și continua activitatea.

Răzvan Burleanu și angajații săi au luat această decizie pentru a fi acoperiți legal și să îi acorde timp Arieșului să conteste decizia de excludere. Cum termenul limită a expirat, iar turdenii nu mai au nicio șansă să rămână în Liga 3, FRF a decis să-i scoată din campionat și să dea peste cap programul Seriei a 5-a.

Astfel, Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu – președinte FRF, Gino Iorgulescu – prim-vicepreședinte FRF și Octavian Goga – vicepreședinte FRF, hotărăște următoarele:

„10. Aprobă solicitarea cluburilor participante în campionatul național Liga a 3-a, seria a V-a, urmare a excluderii clubului FC Arieșul 1907 Turda, ca tragerea la sorți a jocurilor din cadrul seriei să se facă în baza unei formule Berger de 14 echipe în loc de utilizarea formulei Berger de 16 echipe astfel cum a fost utilizat inițial.

11. Aprobă programul competițional al seriei a V-a din cadrul Ligii a 3-a, astfel cum rezultă din tragerea la sorți a jocurilor conform punctului 10 de mai sus”.

Altfel spus, FC Arieșul 1907 Turda a fost scoasă din Seria a 5-a a Ligii 3, iar FRF a micșorat seria de la 15 echipe la 14. Programul făcut inițial pe tabela Berger de 16 a fost modificat pe formula de Berger de 14 echipe. Totodată, numerele atribuite echipelor în urma tragerii la sorți pe 18 august au fost modificate de federali.

S-a luat această hotărâre și pentru a evita ca în fiecare etapă două echipe să stea, deoarece nu au adversari. Cum la finalul sezonului era stabilit ca retrogradatele să fie ocupantele locurilor 15 (până acum patru la număr) și cel mai slab loc 14 din toate seriile, iată că, pe lângă Seria 1, și din Seria a 5-a e posibil să nu retrogradeze nimeni, deci să se joace practic doar pentru un loc promovabil și pentru a evita ca locul 14 să fie cel mai prost din Liga 3.

Noua ordine a echipelor din Seria a 5-a în urmă cărora s-a făcut noul program competițional:

1.    Luceafărul Bălan
2.    Csikszereda
3.    Sănătatea
4.    CS Iernut
5.    CS Oșorhei
6.    Industria Galda
7.    FC Zalău
8.    Avântul Reghin
9.    Od. Secuiesc
10.    Comuna Recea
11.    Unirea Jucu
12.    Unirea Dej
13.    Luceafărul Oradea
14.    CSM Sighet

Programul primei etape a Seriei a 5-a conform noului țintar:

Luceafărul Bălan    –    CSM Sighetu Marmației
Luceafărul Oradea    –    AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Unirea Dej    –    Sănătatea Cluj
Unirea Jucu    –    CS Iernut
ASF Comuna Recea    –    CS Oșorhei
AFC Odorheiu Secuiesc    –    Industria Galda
Avântul Reghin    –    FC Zalău

VEZI NOUL PROGRAM COMPLET al Seriei a 5-a

Pozițiile atribuite echipelor la extragerea inițială:

1. Luceafărul Bălan
2. FC Zalău
3. Csikszereda
4. stă
5. Sănătatea
6. CS Iernut
7. CS Oșorhei
8. Industria Galda
9. Od. Secuiesc
10. Comuna Recea
11. Unirea Jucu
12. Unirea Dej
13. Arieșul 1907
14. Luceafărul Oradea
15. Avântul Reghin
16. CSM Sighet

Programul inițial al primei etape a Seriei a 5-a:

Luceafărul Bălan    –    CSM Sighetu Marmației
Avântul Reghin    –    FC Zalău
Luceafărul Oradea    –    AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Unirea Dej    –    Sănătatea Cluj
Unirea Jucu    –    CS Iernut
ASF Comuna Recea    –    CS Oșorhei
AFC Odorheiu Secuiesc    –    Industria Galda
Arieșul 1907 Turda Turda
stă.

VEZI PROGRAMUL COMPLET inițial al Seriei a 5-a

 

CITEȘTE și: Datele oficiale ale calendarului competițional al noului sezon al Ligii 3

Marius ANGHEL 25 Aug. 2015, 18:20 Special
Pe aceeași temă