Gelu Simoc: „Vom fi ce am fost și mai mult de atât”

05 Aug. 2009, 16:10 Special
Gelu Simoc:**

 

Fost președinte executiv al FC Corvinul în perioada de glorie a fotbalului hunedorean când echipa evolua în Cupa UEFA și juca de la egal la egal în Divizia A cu Steaua, Dinamo și "U" Craiova și cel care l-a adus sub furnale pe Mircea Lucescu, Gelu Simoc (foto, 70 de ani), revine în fotbal după o pauză de 18 ani ca șef al unui club de fotbal la FC Hunedoara. El spune că noua echipă a Hunedoarei este pe mâini bune și promite că va crește într-un an cât altele în trei.

 

 Domnule Simoc, ce v-a determinat să acceptați șefia nouluiclub de fotbal al municipiului Hunedoara?

Am mare încredere în proiectul demarat de Mihai Leu și Dan Bobouțanu și susținut de prietenii mei Mircea Lucescu și Ioan Andone, care, alături de Primăria Hunedoara, sunt membri fondatori ai Fotbal Club Hunedoara. Simt că este un nou început pentru fotbalul hunedorean.

Care este principalul obiectiv al FC Hunedoara?
Să redea copiilor și tinerilor din oraș posibilitatea să facă sport de performanță într-un cadru organizat și, împreună cu ei, să readucă fotbalul hunedorean în ligiile superioare ale fotbalului românesc.

 

Veți înscrie echipa în campionatul județean de fotbal. Nu este prea de jos pentru o urbe cu tradiție în fotbal precum Hunedoara?
Hunedoara a mai evoluat în campionatul regional unde a fost retrogradată  în anul 1963 de unde, pe rând, a promovat din eșalon în eșalon până în Divizia A și, mai
apoi, în Cupa UEFA. Putem spune că istoria se repetă acum.

 

Campionatul Ligii a IV-a Hunedoara va demara pe 29 august. Va fi timp destul pentru a forma un lot competitiv?
Într-adevăr, timpul este nemilos cu noi și ne forțează ca multe lucruri să le facem din mers. Însă, tradiția fotbalistică a Hunedoarei ne obligăsă formăm o echipă care să fie capabilă să câștige încă de la primul joc. Hunedoara are potențial să formeze o echipă care să câștige campionatul la pas.

 

FC Hunedoara se va bate la promovare în Liga a III-a încă din primul an de existență?
Mai mult, eu spun că vara viitoare FC Hunedoara se va pregăti pentru Liga a II-a. Odată promovați în Liga a III-a vom forța lucrurile, vom face tot ce este posibil și regulamentar pentru a fuziona cu o echipă din eșalonul  al doilea. Cum s-ar spune la școală, vom face două clase într-un an.


Ce le transmiteți suporterilor nostalgici după FC Corvinul?

Le sugerez să vină la stadion și să susțină noua echipă a  orașului, FC Hunedoara. Până când Corvinul va fi reactivat, FC Hunedoara va fi Corvinul. Unul dintre țelurile noastre pe termen lung este readucerea în competiții a Corvinului prin FC Hunedoara și sunt sigur că acest lucru se va realiza. Când!? Nu pot să spun cu exactitate, poate peste un an sau doi, dar, cu siguranță, FC Corvinul va fi reactivat. Vom fi ce am fost și mai mult de atât.

 

Articol și foto: Sami Tamaș

 

 

05 Aug. 2009, 16:10 Special
Tags:
Pe aceeași temă