Gabi Paraschiv: „La anul, Flacăra Moreni trage la promovare”

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 16 Jun. 2014, 15:26 Special

Campion al României cu Oțelul Galați, Gabriel Paraschiv s-a întors acasă, la Moreni și a făcut treabă bună în prima jumătate de an pe banca celor de la Flacăra.

Cu Para antrenor, „lupii” din Moreni au luat Cupa în județ și s-au bătut să ajungă la barajul pentru Liga a 3-a până în ultimele momente ale sezonului. Din Liga a IV-a dâmbovițeană a promovat însă Aninoasa. Flacăra s-a consolat cu al doilea trofeu în fotbalul județean, dar Paraschiv spune că băieții lui merită toate felicitările.

„Au fost șase luni grele, dar trofeul câștigat la Fieni a venit ca o răsplată a muncii acestor copii. Să nu uităm că am schimbat aproape complet echipa. Sunt numai jucători tineri, care acum încep să înțeleagă câte sacrificii trebuie să faci să ajungi fotbalist. Am dovedit că suntem o echipă bună”, a vorbit morenarul după succesul din Cupă, 3-0 cu FCM II Târgoviște, în realitate echipa lui Zotic evoluând cu prima garnitură.

Miercuri banchet, apoi vacanță

Jucătorii și staff-ul tehnic de la Moreni vor sărbători miercuri încheierea sezonului. „Considerăm o reușită parcursul din acest an. O să avem cu toții o întâlnire, ca de final, de campionat, apoi copiii vor primi vacanță. Am fixat reunirea lotului pentru 10 iulie. Va urma un sezon dur, în care Flacăra trebuie să reziste sus. Le-am spus băieților că va fi mai greu să ne menținem decât a fost să ajungem sus. Flacăra se va bate din toamnă pentru Liga a 3-a”, e optimist fostul oțelar.

Primăria n-a vrut Liga a 3-a

Flacăra ar fi putut forța promovarea din acest sezon, însă autoritățile locale, cele care susțin echipa, au repetat în această primăvară aceeași poveste, a lipsei de fonduri pentru fotbal. Curios e că Primăria a dat asigurări că din campionatul viitor lucrurile se vor schimba, iar Flacăra va avea toată susținerea pentru a ajunge în cel mai mic eșalon național. Chiar și fără bani și fără sprijin financiar substanțial, echipa lui Paraschiv a fost la un pas de barajul pentru Liga a 3-a în acest an. Stadionul se află însă într-o situație dramatică. Iliescu &co. nu se pot schimba în vestiarele arenei, realmente deplorabile, și se echipează meci de meci la sala de sport, situată la câteva zeci de metri de stadion. Suporterii din Peluza Sud și-au reabilitat și vopsit singuri sectorul de tribună în care stau.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Liviu Dobre și Gheorghe Petrescu

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 16 Jun. 2014, 15:26 Special
Pe aceeași temă