FRF n-a introdus licențierea la Liga a II-a! Din sezonul viitor s-ar putea schimba sistemul competițional

Marius ANGHEL 13 Dec. 2012, 11:43 Special
FRF n-a introdus licențierea la Liga a II-a!** Din sezonul viitor s-ar putea schimba sistemul competițional

Vestea că Federația Română de Fotbal intenționează să introducă din sezonul viitor licența și pentru cluburile de Liga a II-a a stârnit neliniște printre combatante. Confruntate și așa cu mari greutăți din cauza crizei financiare, multe dintre grupările din eșalonul secund au reacționat vehement la aflarea acestei vești, obligându-i astfel pe conducătorii FRF să facă un pas înapoi. În aceste condiții, chiar dacă s-a aflat pe ordinea de zi, subiectul legat de licențiere nu s-a mai discutat în ședința Comitetului Executiv.

„Este adevărat că nu s-a mai dezbătut problema introducerii licenței la Liga a II-a începând din sezonul viitor. Chiar dacă s-a intenționat la un moment dat acest lucru, acum nu cred că mai este posibil. Multe din cluburile din eșalonul secund se confruntă oricum cu mari probleme financiare, iar introducerea licenței acum, nu ar face decât să le grăbească dispariția”, a declarat Cornel Șfaițer, reprezentantul cluburilor de Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF.

„Este o veste bună pentru noi, deoarece ar fi fost foarte greu să îndeplinim toate cerințele care le impune licențierea doar din banii primiți de la primărie”, a recunoscut Ovidiu Murariu, tehnicianul grupării Rapid Suceava.

Pe de altă parte, Șfaițer a menționat că Federația ia în calcul tot mai serios schimbarea sistemului competițional. „Există varianta ca din sezonul viitor Liga a II-a să se desfășoare după un sistem de două serii cu câte 12 sau 14 echipe, însă totul se va decide în următoarea ședință a Comitetului Executiv”, a precizat Cornel Șfaițer.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 13 Dec. 2012, 11:43 Special
Pe aceeași temă