FRF a stabilit componența urnelor pentru tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României. Patru echipe din ligile inferioare au șansa să pice între ele

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Sep. 2015, 18:48 Actualizat: 10 Sep. 2015, 18:52 Special
FRF a stabilit componența urnelor pentru tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României.  Patru echipe din ligile inferioare au șansa să pice între ele

Federația Română de Fotbal a stabilit componența urnelor pentru tragerea la sorți a a șaisprezecimilor Cupei României, ediția 2015-2016, care va avea loc, vineri, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului.

În faza șaisprezecimilor de finală participă cele 18 echipe calificate din turul V al Cupei și 14 cluburi din Liga 1. Cele 16 meciuri vor fi stabilite prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A: FC Steaua, ASA Târgu Mureș, CFR Cluj, Astra Giurgiu, CS Universitatea Craiova și Petrolul Ploiești.

URNA B: FC Dinamo, FC Botoșani, Pandurii Târgu Jiu, CSMS Iași, FC Viitorul, Concordia Chiajna, FC Voluntari și ACS Poli Timișoara.

URNA C: Dacia Unirea Brăila, SC Bacău, Bucovina Pojorâta, Rapid CFR Suceava, FCM Baia Mare, Universitatea Cluj, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, Unirea Brânceni, UTA Bătrâna Doamnă, Unirea Tărlungeni, FC Brașov, CS Balotești, Academica Clinceni, ACS Berceni, Ripensia Timișoara, FC Viitorul II și ASA Târgu Mureș II.

Conform regulamentului, se grupează echipe din urna A cu echipe din urna C (6 meciuri) și, în continuare, echipe din urna B cu echipe din urna C (8 meciuri). Cele patru echipe rămase în urna C se grupează între ele.

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale, echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar (conform art.30.6 din ROAF).


 

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării (conform art.30.6.1 din ROAF).
 
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art.30.9 din ROAF).

În jocurile la care participă echipe din Liga a 2-a sau Liga 1 se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători (conform art.30.11 din ROAF).

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară (conform art.30.12 din ROAF).

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art.30.13 din ROAF).

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.
 
Jocurile din cadrul șaisprezecimilor Cupei României vor avea loc marți/miercuri/joi, pe 22/23/24 septembrie, cu începere de la ora 16:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de urgență și comunicat ulterior pe site-ul FRF.ro.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 10 Sep. 2015, 18:48 Actualizat: 10 Sep. 2015, 18:52 Special
Pe aceeași temă