FRF a modificat din nou regulamentul Cupei României în privința jucătorilor Under 19 și 21. Obligațiile echipelor din Liga 1, 2 și 3

Marius ANGHEL 19 Aug. 2016, 20:24 Special

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a hotărât, în ședința din 19 august, ca regulile fotbaliștilor Under 21 și Under 19 pentru echipele din Liga 1, 2 și 3 să fie extinse și pentru Cupa României.

Dacă în forma inițială, proiectul se aplica doar campionatelor, FRF a extins aria de acțiune a legii, iar din noul sezon echipele care vor participa în Cupa României se vor supune noii reglementări.

Astfel, echipele din Liga 1 participante în Cupa României vor trebui să aibă pe teren cel puțin un fotbalist sub 21 de ani, în timp ce echipele din Liga a-2-a trebuie să aibă câte trei Under 21, iar cele din al treilea eșalon câte trei fotbaliști sub 19 ani. Pentru a îndeplini aceste noi reguli, cluburile din cele trei ligi trebui să aibă în vedere și alte lucruri.

Echipele din Liga 2 și 3 sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga 2 și/sau Liga 3 joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior, ambele formații vor trebui să respecte regulile respective, astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară.

În situația în care o echipă din ligile 1, 2 sau 3 va întâlni echipe din Liga a-4-a sau dintr-o categorie și mai inferioară, atunci niciuna dintre acestea nu sunt nevoite să respecte noua reglementare, deci pot juca fără jucători Under 19 sau 21.

Iată comunicatul FRF:

„În conformitate cu dispozițiile art. 36 din Statutul Federației Române de Fotbal, Comitetul de Urgență compus din Răzvan Burleanu, Președinte FRF, Gino Iorgulescu, Prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga, Vicepreședinte FRF, hotărăște cu unanimitate de voturi:

– Dispune modificarea și completarea punctului 12 al art. 30 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice astfel cum a fost modificat prin Decizia Comitetului de Urgență al FRF nr. 16 din 03.08.2016, urmând a avea următorul text:

12. Echipele din Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiții privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competițională), astfel:

– echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
– echipele din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a)
– În situația în care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.
Orice altă prevedere contrară se abrogă”
.

În Comitetul de Urgență din 4 august, FRF schimba pentru prima dată aceste reguli în privința jucătorilor sub 19 sau 21 de ani, acum, pe 19 august, făcând noi modificări după ce câteva echipe participante în turul 1 al Cupei României ar fi trebuit eliminate la „masa verde”, deoarece nu știau de schimbarea inițială.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Aug. 2016, 20:24 Special
Pe aceeași temă