FOTO Primul trial al echipei suporterilor timișoreni! Poli renaște din propria cenușă

04 Aug. 2012, 17:01 Special

Suporterii din Timișoara care s-au săturat de fuziunile, divizările, politizarea sau corupția specifice fotbalului modern au decis să susțină o echipă curată, aparținând Institutului Politehnic. O echipă care, chiar dacă pornește din liga a V-a, le este mai apropiată de suflet decât ACS Poli, formație care încă se numește ACS Recaș în actele federației.

După ce au strâns fonduri pentru echipament, fanii au organizat și un trial, pe stadionul „Știința”, unde a fost invitat orice bărbat sau băiat din Timișoara care se crede în stare să joace la echipa Societatea Sportivă Politehnica (prima denumire a clubului înființat în 1921).

S-au prezentat 40 de oameni, unul mai „fotbalist” decât celălalt. Câteva zeci de suporteri din tribună s-au amuzat pe seama unor suporteri-fotbaliști din teren, dar, totuși, antrenorul Antonio Foale a oprit în lot trei oameni, un portar și doi jucători de câmp. Nici antrenorul nu a reținut cum îi cheamă, însă important e că ei vor fi primiți la primul antrenament al echipei, din 16 august, alături de studenții care au reușit în sezonul trecut promovarea din campionatul municipal (liga a VI-a) în cel județean (liga a V-a).

Dincolo de faptul că SS Politehnica nu are, deocamdată, un lot care să îi asigure pe fani că va promova fluierând, cel mai important a fost momentul din final, când cei din tribună au cântat împreună cu cei din teren. „Suntem aici, vom fi mereu” – asta și-au transmis reciproc fanii și cei care se vor fotbaliști. Este și acesta un început, într-o reconstrucție sănătoasă, care, cel puțin în primii ani, va fi ferită de starea avansată de cancer a fotbalului românesc de prim-plan.

Articol scris de Radu FAUR

04 Aug. 2012, 17:01 Special
Pe aceeași temă