Flacăra Făget are de plătit un barem sau nu va fi programată!

Mihai Andries 26 Apr. 2013, 01:02 Special
Flacăra Făget are de plătit un barem** sau nu va fi programată!

Ședința din 24 aprilie a Comisiei de Disciplină s-a lăsat cu destule sancțiuni la nivelul Ligii a II-a și a III-a. Cea mai importantă este legată de clubul Flacăra Făget, care a fost anunțat că dacă nu își plătește baremurile restante față de arbitri nu va mai fi programat.

Comunicatul Comisiei este destul de clar: „Conform art.83/12 din RD – clubul Flacăra Făget se sacționează cu neprogramarea echipei la jocurile oficiale începând din 25.04.2013 până la achitarea datoriilor către oficialii jocului”

Contactat telefonic de către Liga2.ro, președintele Marian Trăiculescu a declarat: „Ne-au sunat astăzi (n.a. joi), credeau că jucăm acasă. Noi am făcut o adresă către ei. Nu se pune problema să nu jucăm mâine (n.a. – în deplasare la Minerul Motru), suntem programați… Noi următorul joc îl avem pe 17 mai acasă. Până atunci trebuie să achităm și vom plăti, e vorba de o brigadă, circa 3.100 lei. Nu e o problemă…”

George Bogdan stă trei etape

În aceeași ședință s-au stabilit și amenzile și suspendările după eliminările și evenimentele din ultima etapă de campionat din cele două eșaloane amintite mai sus. Cel mai aspru a fost sancționat George Bogdan, jucătorul Luceafărului primind trei etape și 2.000 de lei amendă. În schimb, câte un joc suspendare și 530 de lei au primit Nicușor Bancu (Alro), Alexandru Vasile (Dinamo II), Georgian Honciu (Chindia) și Bogdan Mintaș (Luceafărul)

În Liga a III-a, lista sancționaților i-a cuprins pe Mihai Damaschin (Ștefănești) și Ionuț Dănilă (Olimpia Satu Mare), ambii cu câte o etapă și 160 de lei amendă. Aceeași amendă a primit și Vasile Daminuță de la Flacăra Făget, care apare în comunicatul Comisiei ca maseur, însă el va sta două etape pe tușă. Tot două etape suspendare și 160 de lei a primit și principalul Zalăului, Marius Pașca

VEZI LISTA COMPLETĂ‚ A SANCȚIUNILOR DICTATE DE COMISIA DE DISCIPLINĂ‚

 

Amenzi pentru prea multe galbene

Lista sancționaților din Liga a II-a și a III-a mai cuprinde două cluburi. Astfel, Corona va avea de dat 570 de lei după meciul cu CS Mioveni, conform articolului 78, litera a din Regulamentul de Disciplină. Conform aceluiași articol a fost pedepsit și clubul Șoimii Pâncota, însă amenda a fost de doar 230 de lei. Dacă vă întrebați despre ce e vorba, iată și ce spune articolul în cauză:

Următoarele fapte constituie comportare neregulamentară a echipei și se sancționează cu penalitate sportivă, în funcție de categoria competițională:
a) când cinci jucători primesc cartonaș galben în același joc;

 

Articol de Mihai ANDRIEȘ și Cornel BIHOLARI
Foto Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 26 Apr. 2013, 01:02 Special
Pe aceeași temă