FC Universitatea Craiova a intrat în faliment. Mititelu: „Planul era bine construit. E o decizie abuzivă”. Clubul poate fi înscris doar în Liga a VI-a din sezonul viitor

Autori: Cosmin STAICU, Mihai Andries Publicat: 09 Apr. 2014, 15:55 Actualizat: 09 Apr. 2014, 17:35 Special
FC Universitatea Craiova a intrat în faliment.  Mititelu: „Planul era bine construit. E o decizie abuzivă”. Clubul poate fi înscris doar în Liga a VI-a din sezonul viitor

Țicleanu: „Mititelu este principalul vinovat”

Contactați de ProSport, Aurel Țicleanu și Ilie Balaci au comentat decizia de astăzi a Tribunalului Brașov, prin care s-a decis practic intrarea în faliment a clubului oltean. Foștii mari jucători ai Universității Craiova susțin că finanțatorul Adrian Mititelu este principalul vinovat pentru situația în care a ajuns una din cele mai iubite echipe ale României.

„Este o veste proastă la care nu mă așteptam. Eu aveam informații că planul se va aproba. Mă doare foarte tare din punctul de vedere suporterului. Vinovații sunt mai mulți, dar nu îmi permit eu să îi judec. Nu mi-e însă teamă să-l numesc pe Adrian Mititelu drept principalul vinovat„, a declarat Aurică Țicleanu pentru ProSport.

„Mititelu e singurul vinovat pentru că el a fost patronul. Ori nu s-a priceput să conducă, ori a fost rău intenționat„, a declarat Ilie Balaci pentru ProSport.

Echipa Universitatea Craiova, înființată în 1948, a câștigat de patru ori titlul de campioană, în sezoanele 1973/74, 1979/80, 1980/81, 1990/91, de șase ori Cupa României, 1976/77, 1977/78, 1980/81, 1982/83, 1990/91, 1992/93 și a fost prima formație din România calificată în semifinalele unei competiții europene, Cupa UEFA, în sezonul 1982/1983.


Mititelu: „Planul era bine construit. E o decizie abuzivă”

UPDATE 16:15 Finanțatorul Adrian Mititelu a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, că măsura instanței este abuzivă. „Eu nu pot să înțeleg cum această instanță a respins un plan de reorganizare bine construit și care permitea creditorilor să își recupereze creanțele în totalitate. Este o decizie abuzivă a acestei judecătoare Simona Conț, care nu face altceva decât să favorizeze grupul de la Primăria Craiova„, a afirmat oficialul oltean.

Mititelu a menționat că va face recurs la Curtea de Apel Brașov. „Dacă această decizie rămâne așa Universitatea Craiova moare. Iar eu nu pot să permit așa ceva. Vom face recurs la Curtea de Apel Brașov împotriva acestei decizii. În cazul în care Universitatea intră în faliment, prejudiciul care i-a fost adus se triplează, iar acționarii se vor constitui părți în proces pentru a recupera„, a precizat Mititelu pentru MEDIAFAX.

Săptămâna trecută, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a luat act de decizia de retragere din toate competițiile a echipelor grupării FC Universitatea Craiova.


UPDATE 16:05 Decizia luată astăzi de Tribunalul Brașov a fost confirmată și pe Portalul Instanțelor de Judecată din România, portal.just.ro.


Tribunalul Brașov a decis să respingă planul de reorganizare al FC „U” Craiova SA, societatea care administra clubul de fotbal FC Universitatea Craiova și care se afla de câțiva ani în insolvență.

Adrian Mititelu solicitase amânarea deciziei, dar cererea sa a fost respinsă. Principalul creditor, firma Euro Expo, a fost cel care a solicitat intrarea în faliment a clubului, pentru datoria de 300.000 de euro pe care FC „U” Craiova o avea de achitat.

Mititelu își poate înscrie echipa în vară doar în Liga a VI-a, ultimul eșalon fotbalistic al Doljului. Asta în cazul în care sigla și culorile nu-i vor fi socotite și valorificate ca active pentru recuperarea datoriei de către Euro Expo.

Contactat de ProSport, Mircea Moise, avocatul ce reprezintă FC Universitatea Craiova, a declarat: „Nu am apucat să vorbesc cu domnul Adrian Mititelu. Probabil vom face recurs la această decizie. Vom comenta după ce vom vedea hotărârea. În cazul în care decizia rămâne, clubul va intra în faliment”

Rămâi pe www.liga2.ro pentru mai multe detalii

Autori: Cosmin STAICU, Mihai Andries Publicat: 09 Apr. 2014, 15:55 Actualizat: 09 Apr. 2014, 17:35 Special
Pe aceeași temă