Enoiu prevede un viitor sumbru pentru FC Argeș: „Ne în­dreptăm spre faliment”

Marius ANGHEL 03 Sep. 2013, 12:26 Special
Enoiu prevede un viitor sumbru pentru FC Argeș:**

Soarta lui FC Argeș pare a fi pecetluită, iar până la falimentul și desființarea clu­bu­lui lui Nicolae Dobrin nu mai este decât o chestiune de timp. Până acum nu a apă­rut nimeni dispus să cheltuiască și să acopere datoriile clubului, iar admi­nistra­to­rul judiciar Nicolae Enoiu prevede falimentul, cu toate că, până acum, doar o sin­gu­ră persoană s-a arătat interesată de situația grupării și a trimis un mail prin ca­re solicita toate informațiile. Tot de la Enoiu am aflat și că în ultimul timp s-a în­cer­cat înscrierea FC Argeș la județ, însă, deocamdată, nu s-au găsit jucătorii care să evolueze pentru această echipă.

„Am primit un mail interesant”

– Domnule Enoiu, ce mai e nou cu FC Argeș?
– Deocamdată, nu s-a intrat în faliment! Sunt ceva încercări de re­suscitare, adică să înscriem e­chi­pa în Liga a IV-a sau a V-a, dar nu s-a reușit. Cătălin Barbu a încer­cat să discute cu antrenorii de la ju­niori, să joace pentru această for­mație la județ, gândindu-se în perspectiva de încasa ceva, dar nu s-a concretizat nimic. Cred că s-a lovit de refuzul acestora, de­oa­rece sunt foarte supărați. În plus, am mai primit un mail foarte curios…

– Despre ce este vorba?
– Este semnat de o persoană, Cătălin Stoichiță. În mail spune că el, alături de un grup de prieteni, do­rește să preia integral clubul. Mai scrie că știa că pe 26 trebuia să aibă loc AGA și mă roagă să-i comunic pașii de urmat pentru a prelua clubul. Cu cine să încheie actele, cu mine, cu altcineva… Mai scrie că a studiat documentele publice și că nu reiese ce este clu­bul acum, fundație, asociație sau SA. Mai vrea să-i comunic situația lotului de jucători, situația autoca­rului și a stadionului și să-i fac eu un calcul, să-i spun suma minimă lunară care i-ar trebui pentru a desfășura activitatea. Mai­lul l-am primit marți, 27 august, și i-am trimis răspuns că se pot discuta toate aceste aspecte, i-am dat nu­mărul de telefon, dar nu am mai primit niciun răspuns.

Clauze pentru jucătorii plecați

– Spuneți-mi care este valabilita­tea înțelegerii cu Steaua pentru Tă­nase?
– Contractul este valabil până la 6 august 2014. Dacă până atunci se transferă la o altă echipă, FC Argeș trebuie să primească 50% din sumă. Mai există o singură al­tă clauză: dacă devine jucător li­ber din vina clubului, Steaua plă­teș­te lui FC Argeș 2 milioane de euro.

– Au plecat mai multe grupe de juniori de la FC Argeș…
– Eu nu prea am înțeles antre­norii. Primul lucru pe care li l-am spus a fost: Aveți grijă de centrul de copii și juniori! Dar mulți au ple­cat. Le-am dat acordul de transfer. La juniori nu am pus nicio clauză pentru că sunt juniori și pot pleca oriunde. Dar la seniori am pus cla­u­ze. Mă refer la cei care au plecat la Mioveni, la Rapid, la Astra. Da­că se transferă la alte echipe, vor da procente, iar la unii am pus chiar și sume de bani.

– La cum vedeți că merg lucru­rile, ce credeți că se va întâmpla cu clubul?
– Dacă nu se ivește ceva, până la sfârșitul lunii, definitivez masa cre­dală și aștept 30 de zile, con­form legii, după care declanșez fa­li­mentul. La cum văd că merg lu­crurile, părerea mea este că ne în­dreptăm spre faliment. Era o mi­că salvare cu înscrierea în cam­pio­nat, dar nu e nimic concret…

Datorii de 3,9 milioane lei

– Cine vrea să preia pe FC Argeș ce datorii trebuie să plătească?
– Masa credală este în total de 7,6 milioane, dar, din aceștia, 3,7 milioane sunt ale dlui Penescu, ca­re a anunțat că renunță la acești bani. Mai rămân 3,9 milioane, din care 3,2 milioane sunt la Finanțe, 300 de mii salarii și alți 400 de mii la firma Pic și altele.

– Persoana care v-a contactat prin email vorbea la un moment dat despre autocar și sediu… Care es­te situația lor?
– Autocarul este al fundației, ca și sediul și cantonamentul. Eu nu am nicio treabă cu asta. Dar văd că, oricum, nu spune nimeni nimic de ele. Toți vorbesc de ele, dar cei care știu cum stau lucrurile cu fun­dația nu spun nimic. Și nici nu ce­re nimeni, să vadă ce este a­colo și care este situația cu aceste bu­nuri.

Tărăboi pe bunuri

– Ce s-a întâmplat acum câteva săptămâni, când Cătălin Barbu a lu­­at de la stadion echipamentele și a­pa­ratele din sală?
– Eu le-am spus la un moment dat celor de la SCM să ia tot ce pot folosi la antrenamente, și mă refeream la echipamentul uzat. A­poi, aparatele erau ale lui Pe­nes­cu, investiție personală. Eram cu vi­ceprimarul și cu antrenorul și le-a spus că sunt ale lui și că, dacă vor să le folosească, suma pentru ele este de 20.000 de euro și se ne­go­ciază. Și au zis că nu… Apoi pri­mesc un telefon de la cineva că au dispoziție să nu se mai ia nimic de la stadion. Eu atunci le-am zis să aibă grijă, că, dacă pun se­ches­tru pe bunurile care nu le apar­țin, poate să iasă tărăboi… și cam asta a fost.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 03 Sep. 2013, 12:26 Special
Pe aceeași temă