Decât nimic, mai bine palmaresul lui Poli! Aerostar vrea trecutul bănățenilor în schimbul datoriei de pe urma lui Pantilimon

13 Aug. 2012, 13:55 Special
Decât nimic, mai bine palmaresul lui Poli!** Aerostar vrea trecutul bănățenilor în schimbul datoriei de pe urma lui Pantilimon

Aerostar trebuia sa ia 650.000 lire sterline din transferul lui Pantilimon la Manchester City. Dizolvarea clubului banatean ii lasa cu punga goala pe „aviatori”, care nu renunta insa la lupta: vor culorile si lista de succese a timisorenilor.

Să mori cu dreptatea în mână

Pentru Clubul Sportiv Aerostar Bacau cea mai buna veste a verii a venit la pachet cu cea mai proasta. Desi FRF le-a dat dreptate in litigiul cu SC FC Politehnica Timisoara in „Cazul Pantilimon”, bacauanii de la Aerostar nu vor vedea nici macar un penny din suma de 665.808,11 lire sterline pe care banatenii le-o datoreaza din transferul internationalului român la Manchester City. Si asta pentru ca SC FC Politehnica Timisoara, gruparea patronata de Marian Iancu, a disparut pur si simplu de pe harta fotbalului românesc in aceasta vara. Lasând in urma o serie de echipe-hibrid, dar si mai multe datorii financiare. „FRF ne-a dat dreptate in aceasta speta, dar iata ca murim cu dreptatea in mâna. Practic, nu avem de la cine sa recuperam datoria”, a declarat presedintele CS Aerostar, Doru Damaschin.

30% + 5% fac zero%

Povestea, pe scurt. Pe 4 august 2011, Poli Timisoara l-a cedat, cu titlu temporar, pe Costel Pantilimon la Manchester City. Pe 16 decembrie, intre cele doua cluburi se incheie Acordul de transfer definitiv al jucatorului pentru suma de 1.800.000 lire sterline, platibila cel mai târziu la data de 18 ianuarie 2012. Manchester City achita toata aceasta suma, inclusiv contributia de solidaritate, in valoare de 51. 154, 11 lire sterline. Aerostar, clubul care l-a cedat pe Pantilimon la Poli, nu vede insa niciun ban din partea timisorenilor. Asta desi contractul dintre Aerostar si Poli prevedea clar ca „aviatorii” vor incasa 30 la suta dintr-un viitor transfer al jucatorul in strainatate. In cazul de fata, 614.654 lire sterline. Plus cele 51.154, 11 lire sterline (contravaloarea a 5 la suta din intreaga suma de transfer) care se cuveneau, integral, Aerostarului si pe care City, dintr-o eroare, le-a trimis tot Politehnicii.

Nici nu s-au obosit să timbreze recursul

In aceasta situatie, CS Aerostar s-a adresat Federatiei Române de Fotbal, care, dupa mai multe termene de judecata, i-a dat câstig de cauza in sedinta din 7 iunie 2012. Verdicul Camerei Nationale pentru Solutionare a Litigiilor din cadrul FRF suna in felul urmator: „Obliga clubul pârât SC FC Politehnica Timisoara SA la plata catre clubul CS Aerostar Bacaul a sumei de 614.654 Lire Sterline reprezentând 30% din indemnizatia de transfer pentru jucatorul Pantilimon Costel Fane. Obliga clubul pârât SC FC Politehnica Timisoara SA la plata catre clubul reclamant CS Aerostar Bacau la plata sumei de 51.154, 11 Lire Sterline cu titlu de contributie de solidaritate pentru jucatorul Pantilimon Costel Fane”. Gruparea timisoreana a facut recurs, care a fost insa respins de Comisia de Recurs a FRF pe data de 24 iulie. Ca o curiozitate, sa notam ca Poli nici nu s-a mai obosit sa timbreze recursul. Fiind ca si dizolvata din punct de vedere fotbalistic, n-avea nimic de câstigat, nimic de pierdut.

Ar fi mai mult decât nimic

Aerostar, in schimb, nu se impaca deloc cu ideea ca a pierdut peste jumatate de milion de euro si n-a câstigat nimic, exceptând desigur, experienta procesuala. „665. 808, 11 lire sterline reprezinta o adevarata avere pentru un club de Divizia C precum al nostru. Sunt bani care ne-ar fi asigurat bugetul pe cinci-sase sezoane. Nu vom lasa lucrurile asa”, a dat asigurari presedintele CS Aerostar, Doru Damaschin, care studiaza noi cai de atac: „Am luat legatura cu o echipa de avocati in intentia de a lua macar plamaresul Timisoarei. In mod cert nu valoreaza suma pe care noi o avem de recuperat de la Poli, dar e mai mult decât nimic. Poate peste câtiva ani, autoritatile locale din Timis vor dori sa recupereze palmaresul si atunci ne vom recupera si noi o parte din datorie”. Dupa ce s-a plimbat de la Zambon la Iancu, via TAS, iata ca palmaresul Politehnicii Timisoara ar putea sa o ia din loc din nou. De data aceasta, par-avion.

SursA: Deșteptarea

13 Aug. 2012, 13:55 Special
Pe aceeași temă