Decăderea fotbalului românesc | Clubul la care și-a făcut junioratul Boloni a scos baza sportivă la vânzare pe OLX. Reacția antrenorului: „Situația oamenilor e și mai gravă”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 21:25 Special
Decăderea fotbalului românesc |** Clubul la care și-a făcut junioratul Boloni a scos baza sportivă la vânzare pe OLX. Reacția antrenorului:

Sportul românesc traversează o perioadă critică din punct de vedere financiar, iar cele mai afectate sunt cluburile și echipele mici, incapabile să se descurce fără o finanțare din bani publici sau ai vreunui investitor binevoitor. În anii în care cluburile de tradiție sucombă unul câte unul, sportul moare încet dar sigur, mai ales în orașele mici ale țării.

Ultimul caz de acest gen are loc la Târnăveni, unde echipa de fotbal din localitate, Chimica Târnăveni, s-a văzut nevoită să scoată la vânzare baza sportivă, una pe care își mai fac apariția doar câteva grupe de juniori. Anunțul a fost făcut pe olx.ro, iar prețul de plecare este de 650.000 de euro, informează site-ul clujean știridesport.ro.

Potrivit sursei citate, problemele au început în anul 2002, odată cu închiderea combinatului din localitate. Echipa a mai rezistat câțiva ani, apoi s-a dizolvat, iar stadionul aparține unei societăți aflate în insolvență și a fost scos la vânzare de lichidatorul judiciar.

„Proprietatea este fostul „STADION CHIMICA TÂRNAVENI” și include construcții speciale și teren. Construcțiile sunt specific activității sportive: teren sport, sală popice, sală volei, vestiare, magazii, grup social. Imobilul este amplasat in zona centrala a municipiului Tarnaveni (…) Zona: în imediata vecinătate a Supermarketului PENNY MARKET și a pieței de zi Avram Iancu. Infrastructura: șosea asfaltată, dispune de acces la toate utilitățile”, se arată în anunț.

Fără să fie un nume sonor în fotbalul românesc, Chimica a petrecut ani buni, cu decenii în urmă, în eșalonul secund. Pentru echipa din Târnăveni au jucat personalități importante ale fotbalului autohton, precum Ladislau Boloni, care și-a făcut junioratul între 1967 și 1969, sau Cristi Pustai, fost antrenor al formației în anii 2000.


 

102 meciuri a jucat Ladislau Boloni pentru echipa națională a României, între 1975 și 1988. Acesta a purtat de 23 de ori banderola de căpitan a selecționatei de seniori, fiind pe locul 7 într-un clasament al jucătorilor care au condus de cele mai multe ori România de pe teren. Hagi e lider în top, cu 65 de meciuri în care a purtat banderola, în timp ce dintre jucătorii în activitate lider e Răzvan Raț, căpitan în 25 de ocazii



Boloni: „Problema e una economică. Situația oamenilor e mai gravă decât o minge aruncată, șutată sau centrată”

Vestea a ajuns și la urechile lui Ladislau Boloni, care s-a arătat dezamăgit de situația în care a ajuns terenul pe care a făcut primii pași ai carierei, la finalul anilor 1960. „Situația e gravă, dar problema e de fapt una economică. Combinatul era cel care ținea totul în viață, a dispărut și a dus la șomaj…A apărut un oraș trist, abandonat, unde tinerii nu-și văd viitorul și așa s-a ajuns și la dispariția sportului. Fotbalul este foarte important, dar sunt lucruri mai importante în viață. Mă gândesc la toți oamenii de acolo, de la sistemul de spitalizare la pensionari și la tinerii care sunt nevoiți să plece. Situația lor e mai gravă decât o minge aruncată, șutată sau centrată. Îmi pare foarte rău”, a spus Boloni, citat de Click.

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 21:25 Special
Pe aceeași temă