CNSL a respins acțiunea intentată de clubul lui Marian Iancu împotriva lui ASU Poli. Echipa din Liga 4 poate folosi în continuare denumirea și culorile

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 17 Dec. 2014, 12:07 Special

Cererea vechiei societăți SC Politehnica Timișoara SA la FRF împotriva lui ASU Poli, pe motiv că echipa Universității Politehnica Timișoara (UPT) folosește numele și culorile tradiționale, nu a avut sorți de izbândă. Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor a respins acțiunea care era de altfel îndreptată împotriva AJF Timiș și chiar a federației pe un motiv care era anticipat: necompetența generală a organelor FRF în această speță.

Clubul ASU Politehnica Timișoara a publicat hotărârea CNSL prin intermediul paginii de Facebook a echipei. Hotărârea apare ca dată încă din 30 octombrie a.c., însă, conform reprezentantului suporterilor alb-violeți, Sebastian Novovic, aceasta sosise săptămâna trecută la AJF Timiș. În aceasta se poate observa că vechiul club s-a îndreptat împotriva FRF și AJF Timiș pe același motiv.

Societatea aflată în insolvență enumera patru puncte (foto, jos) prin care atacă faptul că gruparea Universității Politehnica, care e susținută de galerie, se folosește de numele și culorile tradiționale ale lui Poli. La punctul 1 se cerea interzicerea oricărei grupări din cadrul AJF Timiș să folosească simbolul „Poli”, iar ASU Poli să-și schimbe denumirea. Punctul 2, oarecum asemănător, se extindea și la aspecte legate de culori și palmares. În timp ce punctul 3 se referea la plata a nu mai puțin de 1,5 milioane euro pentru folosirea acestora de către ASU Poli începând cu anul 2012, indicat incorect ca an al constituirii echipei. Cerere bazată de altfel pe o mai veche hotărâre TAS, în care vechiul club și-a câștigat drepturile. Totuși la același tribunal litigiul dintre societatea lui Marian Iancu și clubul alb-violet care activează acum în Liga a IV-a a fost respins, indicându-se atunci că litigiul trebuie judecat mai întâi în cadru intern, ceea ce a dus la actuala acțiune.

CNSL a indicat în răspuns că potrivit art. 75 din Statutul FRF și art. 25, alin. 5 din RSTJF, sunt supuse jurisdicției FRF „Litigiile izvorâte din sau în legătură cu activitatea fotbalistică din România, în care sunt angrenate cluburi afiliate și oficiali ai acestora, oficiali ai FRF/LPF/AMFB/AJF, jucători, agenți de jucători/intemediari sau agenți de meciuri urmează a fi soluționate exclusiv de comisiile cu atribuții jurisdicționale ale FRF”.

Prin urmare rezultă că FRF și AJF Timiș, în acest caz, nu pot fi subiect al acestei jurisdicții. În concluzie Comisia de Soluționare a Litigiilor a constatat necompetența generală a organelor FRF în această speță, respingând acțiunea intentată de SC Politehnica Timișoara SA.

Exista și termenul clasic de recurs de cinci zile de la pronuțare. Practic însă vechiul club nu avea soluții de a ataca ASU Poli, în condițiile în care clubul afiliat la AJF Timiș nu are (cel puțin deocamdată) persoană juridică, iar forurile fotbalistice nu pot fi atacate în această speță conform regulamentelor.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 17 Dec. 2014, 12:07 Special
Pe aceeași temă