Cluburile din Liga II, revoltate de impunerea licențierii: „Cei din FRF ne calcă pe grumaz”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2012, 16:04 Special
Cluburile din Liga II, revoltate de impunerea licențierii:** „Cei din FRF ne calcă pe grumaz

Președintele FCM Dunărea Galați, Auraș Brașoveanu, în calitate de președinte desemnat al viitoarei Ligii Profesioniste pentru Liga 2, organism care așteaptă sentința instanței pentru dobândirea personalității juridice, estimează că o treime din echipe vor dispărea în urma deciziei celor din FRF de a impune tuturor echipelor din Liga a II-a obținerea licențelor, începând din campionatul viitor. Brașoveanu îi acuză pe cei din FRF că astfel distrug multe cluburi, în loc să le susțină într-o perioadă cu mari probleme financiare.

„Cei din FRF uită că tot fotbalul românesc este în situație critică. Toată lumea se chinuie, se zbate să găsească soluții, iar ei în loc să ne susțină, ne dau în cap și ne calcă pe grumaz. Este o încercare de manipulare a competiției sportive. Vor neaparat să reducă numărul de echipe și încearcă să o facă prin impunerea licențierii, știind că prin regulament nu au cum”, a declarat Auraș Brașoveanu.

Acesta a anticipat că efectul unei astfel de măsuri va fi devastator pentru fotbalul românesc. „Cel puțin o treime dintre cluburile din liga a doua vor avea mari probleme să supraviețuiască în noile condiții impuse de FRF, iar pe termen mediu și lung se va ajunge la multe zone fără fotbal. Va scădea drastic numărul copiilor ce practică acest sport, iar cu o bază limitată de selecție este inevitabil că vor apărea tot mai puțini jucători de valoare pentru fotbalul mare. UEFA impune licențierea doar la echipele din cupele europene. În Spania, ca exemplu, doar la astfel de cluburi se cere licența, iar la noi se merge până la liga a doua”, a adăugat Brașoveanu.

Altfel, inițiatorul proiectului LPF2 a mai acuzat federația de nereguli în ceea ce privește destinația fondurile venite de la UEFA prin programul „Hattrick 3″, destinat dezvoltării centrelor de juniori. „Fiecare club trebuia să primească 140.000 de euro prin Hattrick 3, iar FRF, în loc să-i împartă, îi bagă pe toți în hotelul centrului național de pregătire de la Buftea. Se invocă depunerea târzie a dosarelor, dar nu e adevărat. Le reamintesc că FCM Dunărea a fost prima care a depus documentația, în timp util. Vom informa UEFA despre aceste nereguli”, a mai acuzat Auraș Brașoveanu.

Articol scris de Marian Căpățînă

Marius ANGHEL 05 Dec. 2012, 16:04 Special
Pe aceeași temă