Burleanu promite o reformă în arbitraj: „Cei suspendați de la Liga I să nu mai poată arbitra la Liga a II-a sau a III-a”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 Mar. 2014, 16:47 Actualizat: 31 Mar. 2014, 16:51 Special
Burleanu promite o reformă în arbitraj:  „Cei suspendați de la Liga I să nu mai poată arbitra la Liga a II-a sau a III-a”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, la Arena Națională, că le acordă credit arbitrilor români până la finalul campionatului, când va demara un proces de reformă prin care va încerca încurajarea tinerilor în acest domeniu.

Oficialul FRF s-a arătat surprins că în urma partidei Petrolul Ploiești – Dinamo reprezentanții ambelor cluburi au fost dezamăgiți de arbitraj. „Ambele echipe au fost dezamăgite de arbitraj, ceea ce cam rar se întâmplă. Și arbitrajul va intra într-o zonă de reformă, prin câteva decizii pe care le vom lua și printr-un proiect de încurajare a tinerelor talente, care să poată să vină din urmă. Aseară am avut impresia că văd un meci din Liga Capionilor, și mă refer la numărul redus de jucători români din echipa Petrolului. Același lucru îl înregistrăm și la nivelul arbitrilor, ceea ce nu ne asigură performanța de care avem nevoie. Eu încă de la început le-am dat credit și le-am spus că voi fi împotriva aducerii arbitrilor străini. Acum mingea e la ei, să demonstreze că au competență. La finalul acestui sezon tragem linie și vedem care este performanța înregistrată. Nu știu de ce apar atâtea greșeli, eu nu pot să comentez. E dreptul fiecăruia să conteste. Eu pot spune că arbitrii neperformanți nu vor mai fi delegați. Mai mult decât atât, arbitrii care sunt suspendați de la Liga I să nu mai poată arbitra la Liga a II-a sau a III-a. Suspendările vor fi făcute publice”, a declarat Burleanu.

Echipa Petrolul Ploiești a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 2-2 (2-1), partida cu formația Dinamo București, din etapa a XXV-a a Ligii I. Golurile gazdelor au fost marcate de Albin ‘4 din penalti și ’34, în timp ce pentru oaspeți au înscris Bărboianu ’10 și Guilherme ’53 autogol.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă condusă la centru de Radu Petrescu. Dinamoviștii au contestat penaltiul din care a fost înscris primul gol și au reclamat faptul că în favoarea lor nu li s-au acordat două lovituri de la 11 metri.

Articol scris de Adrian ȚONE (Mediafax)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 31 Mar. 2014, 16:47 Actualizat: 31 Mar. 2014, 16:51 Special
Pe aceeași temă