Burleanu îi răspunde lui Prunea după ce a fost acuzat că a transformat banii primiți de FRF în prime personale. „Îi propun să facem schimb. Diferența o investim la Iași”

Marius ANGHEL 04 May. 2017, 16:32 Special
Burleanu îi răspunde lui Prunea după ce a fost acuzat că a transformat banii primiți de FRF în prime personale.**

La finalul săptămânii trecute, cluburile din Liga 1 au respins, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, propunerea de solidaritate financiară lansată de Federația Română de Fotbal în Comitetul Executiv din 21 aprilie, prin care se dorește distribuirea unui procent de 5% din drepturile de televizare a meciurilor din Liga 1 către cluburile din ligile inferioare. Florin Prunea, președinte executiv al CSM Poli Iași, dar și membru în Comitetul Executiv al FRF, s-a opus vehement principiului lansat de președintele FRF, Răzvan Burleanu, numind această acțiune „o diversiune comunisto-securistă pentru a învrăjbi familia fotbalului”

Prunea: „Banii veniți de la UEFA, peste zece milioane de euro pe an, nu se duc unde sunt destinați, ci se duc în prime personale”

Președintele ieșenilor consideră această propunere un atac la adresa candidaturii sale pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. „În Comitetul Executiv al FRF nu s-a votat. Nu știu cine a făcut această propunere, este o diversiune comunisto-securistă. S-a făcut pentru ca în Adunarea Generală a FRF să se spună că e unul acolo, Prunea, care poate va fi candidat la președinția FRF și nu e de acord să vă dea bani. Persoanei respective îi cer public să iasă să spună ce face cu milionul de euro de la UEFA, care a fost dat în Congresul de la Helsinki pentru dezvoltarea fotbalului”, a susținut Prunea la DolceSport.

Prunea a adus în discuție faptul că dacă banii primiți de FRF de la Congresul de la Helsinki, dar și cei primiți pentru calificarea României la EURO ar fi fost utilizați corespunzător și nu ar fi fost transformați în primele personale, cu siguranță ar ajunge banii pentru dezvoltarea unor academii de fotbal și nu s-ar apela l-a procentele din drepturile TV ale Ligii 1 pentru eșaloanele inferioare. „Cu acel milion, plus primele după meciul cu Feroe, de sute de mii de euro, părerea mea este că în Liga a 2-a și a 3-a se pot face multe academii de fotbal. Nu o să se facă acest lucru, pentru că banii veniți de la UEFA, care sunt foarte mulți, peste zece milioane de euro pe an, nu se duc unde sunt destinați, ci se duc în prime personale, se cheltuiesc unde se cheltuiesc. Acest lucru trebuie să-l spună el (n.r. – președintele FRF, Răzvan Burleanu). Este o diversiune pentru a învrăjbi familia fotbalului, dar nu va reuși. Am văzut astăzi o unanimitate, au fost păreri foarte vehemente față de acest tupeu inimaginabil al unuia care încasează milioane de euro și nu dă banii la cluburi. Dar de la anul, când va fi ales noul președinte, toți banii care vin de la UEFA trebuie să ajungă la cluburi”, a afirmat atunci Florin Prunea. 

Burleanu: „Cu aceste sume de bani susținem toate aceste competiții, inclusiv Liga a 2-a, Liga a 3-a”

În cadrul conferinței de presă de astăzi de la Casa Fotbalului, în care Răzvan Burleanu și managerul Departamentului Competiții din cadrul FRF, Felix Grigore, au lansat noile branduri Liga 2 și Liga 3, Răzvan Burleanu nu a rămas fără replică față de declarațiile lui Florin Prunea.

„Cu aceste sume de bani, inclusiv din contractele de sponsorizare, inclusiv din drepturile TV pe care le avem cu echipa națioanală, susținem toate aceste competiții, inclusiv Liga a 2-a, Liga a 3-a, toate loturile naționale, fie fete, băieți, cluburi de copii și juniori, asociații județene de fotbal. Acolo se duc banii. Credeți că domnul Florin Prunea, dacă el consideră că veniturile mele, cel puțin, sunt mai mari decât ale lui, îi propun să facem schimb. Veniturile pe care domnul Prunea le-a câștigat în ultimele 12 luni să mi le dea mie și eu îi dau veniturile mele ca președinte de federație. Și mai mult decât atât, diferența o investim în centrul de copii și juniori de la CSMS Iași, fie că vine din partea mea, fie că vine din partea lui. Asemenea discuții sunt total inutile și nu îți oferă absolut deloc proiecția că fotbalul românesc poate arăta mai bine. Avem nevoie de o schimbare de abordare”, a spus Răzvan Burleanu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 04 May. 2017, 16:32 Special
Pe aceeași temă