Brașoveanu renunță la conducerea LPF2: „Îmi termin mandatul și nu mai vreau să continui”. Președintele Farului spune că Liga 2 trebuie rebrănduită

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 17:52 Special

Auraș Brașoveanu, președintele executiv al FC Farul și membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, a anunțat că intenționează să nu mai continue în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2, instituție pe care a înființat-o și pe care o conduce din 2010. Pe 28 decembrie, lui Brașoveanu îi expiră mandatul în fruntea LPF2 și nu mai dorește să continue, deoarece, spune el, de cele mai multe ori a fost lăsat singur în momentele importante.

„Eu, pe 28 decembrie, îmi termin mandatul și nu mai vreau să continui. Atâtea probleme am avut cu această funcție… LPF2 a funcționat anii aceștia pe banii mei. Nimeni nu a contribuit. Nu a cotizat nimeni. Această Liga 2 trebuie rebrănduită. Ne aflăm pe un drum greșit. Lăsăm de dorit ca finanțare, calitate. Nu avem o identitate. LPF2 va avea un nou președinte, va avea un nou birou conducător, care poate va așeza lucrurile mai bine decât mine. Odată cu mine, organele de conducere își încetează activitatea”, a anunțat în această săptămână Brașoveanu, în emisiunea „Trafic Sport” de la radio Sport Total FM.

Prin crearea acestei ligi, Auraș Brașoveanu a dorit ca toate cluburile particitante în campionatul Liga 2 să fie legate de un numitor comun, o instituție care să le reprezinte interesele, una asemănătoare cu cea a echipelor din Liga 1 (LPF). FRF a pus, o bună perioadă de timp, piedici înființării acestei ligi, iar după ce a recunoscut-o nu i-a dat dreptul de a organiza campionatul Ligii 2. Din această cauză au apărut și o mulțime de nemulțumiri din partea conducătorilor formațiilor din eșalonul secund.

Rapid nu recunoaștem existența LPF2. Brașoveanu le răspunge giuleștenilor

În aceeași intervenție telefonică la postul de radio, Auraș Brașoveanu i-a dat o replică și secretarului general al Rapidului, Cristi Costache, cel care afirma că LPF2 este o entitate care de fapt nu există. „Părerea dumnealui este în afară de orice adevăr. Eu am o relație mai veche și chiar o relație bună cu el, dar cred că este în necunoștință de cauză. LPF2 există, funcționează, este în legalitate, are toate avizele obținute. Singura problemă este că FRF, în afara oricărui drept legal, nu ne-a dat dreptul de a organiza competiția. Noi avem acordul scris al Federației încă din 2012. Dacă nu aveam acordul FRF, nu aveam nici acordul Tribunalului București și nici acordul de la MTS.

SC FC Rapid SA are obligația de a fi membru în Liga 2 conform dispoziție Tribunalului București. Rapid a fost membru în Liga 1. Exact ca și în Liga 1, există o obligație și la Liga 2. Odată ce a retrogradat, Rapid are obligația de a fi membru și la Liga 2. Prin retrogradare, clubul are obligația de a se plia pe statutul Ligii 2, așa cum s-a pliat pe obligațiile Ligii 1 atunci când a promovat. LPF2 nu este recunoscută ca organizatoare a competiției. Ea are doi reprezentanți în Comitetul Executiv al FRF”, a declarat Auraș Brașoveanu la Sport Total FM.

„Noi nu recunoaștem existența LPF2, nu există așa ceva! Clubul Rapid ar ajunge în acea situație absurdă reclamată de Mititelu, când s-a constatat că LPF 1 avea cluburile înregistrate în anul 2000. În singura hârtie venită de la FRF se pomenea de o Adunare Generală a echipelor de Liga a 2-a, ceea ce, oricum, părea ciudat. Am impresia că Federația s-a izolat ca o castă de tot ce se întâmpla în jur. Nu mi se pare în regulă”, a spus Costache despre LPF2 în aceeași emisiune radio.

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 17:52 Special
Pe aceeași temă