Brașoveanu: „Problemele echipelor din Liga 2 pot fi rezolvate numai într-o nouă Adunare Generală”

Mihai Andries 03 Apr. 2014, 16:12 Special
Brașoveanu:**


Unul dintre reprezentanții cluburilor din eșalonul secund în Comitetul Executiv, Auraș Brașoveanu, a declarat că problemele actuale ale ligii secunde, în special cele din Seria a II-a, pot fi rezolvate numai într-o nouă Adunare Generală, dar, chiar și așa, fără ajutorul organelor abilitate, este puțin probabil ca acestea să ajungă la un punct final.

„Fotbalul traversează cea mai tulbure perioadă de după Revoluție”

„Este o problemă, care, din punctul meu de vedere, trebuie rezolvată de Adunarea Generală a FRF! La data de 17 martie am cerut vehement ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, dar am fost arătat cu degetul. Nu putem să discutăm ce vom face în viitor dacă nu știm ce facem în prezent. Eu îmi mențin ceea ce am spus acum. Am cerut să se convoace un CEx înaintea finalizării sezonului regulat, adică înaintea meciurilor de play-off. Am înțeles că acesta se întrunește pe data de 14, dar este după terminarea sezonului regulat. Domnul Burleanu a făcut mai multe promisiuni printre care și creșterea numărului de echipe în competiții. Cum creștem numărul dacă nu știm care sunt ele și care-i competiția? Fotbalul traversează cea mai tulbure perioada de după Revoluție. Sunt atâtea de rezolvat în fața instanței, nu vă dați seama. Din păcate, până acum, n-a avut nimeni curajul să ia taurul de coarne, nimeni nu-și asumă responsabilitatea”, a declarat Auraș Brașoveanu.

„Este adevărat că mi-am depus demisia de la Dunărea Galați în alb, în fața Consiliului”

„Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a solicitat o întrevedere cu mine și cu domnul Stana, luni, 7 aprilie, să căutăm aceste soluții, dar să respectăm statutul. Sunt convins că soluții vom găsi. Din păcate, timpul ne presează și nu știu cât vom apuca să facem. Dacă nu vor interveni organele abilitate nu vom reuși să facem nimic. Treaba cu licența, UEFA a spus clar că odată cu începerea sezonului viitor – pentru că acum au fost deja echipe care au depus dosarele și nu mai pot da înapoi – adică peste două ediții, licența să fie la latitudinea FRF. Licențierea la nivel de Liga a doua nu este necesară. La ora actuală, cei care sunt capabili de a trece în Liga 1 și-au depus dosarele, ceilalți nu. Seria a doua are probleme în plus față de seria întâi, dar toate sunt problemele fotbalului românesc.” a comentat Brașoveanu

„Este adevărat că mi-am depus demisia de la Dunărea Galați în alb, în fața Consiliului. Dacă dânșii consideră că sunt vinovat atunci să plec, dar n-am primit niciun răspuns până la ora actuală. Cât despre Găman, îi fac plângere penală la Parchet, nu îl dau în judecată”, a mai declarat oficialul Dunării, în emisiunea „Trafic Sport”, de la postul de radio Sport Total FM, realizată de Horațiu Sima.

Mihai Andries 03 Apr. 2014, 16:12 Special
Pe aceeași temă