Ben Teekloh, fostul mijlocaș al Farului, la opt ani de la retragere. Amintirile frumoase de la Constanța, accidentarea groaznică în urma căreia a renunțat la fotbal și prietenia cu marele George Weah: ”M-a ajutat foarte mult în viață și îi voi fi pe veci recunoscător”

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2020, 08:52 Special

Fostul fotbalist Ben Teekloh, ajuns la 36 de ani, continuă să lucreze în sportul care i-a adus consacrarea și care l-a făcut cunoscut în România. Liberianul este impresar în sectorul juvenil, dar nu a plecat din țara noastă. Trăiește la București și e la curent cu tot ce se întâmplă în fotbalul de la noi. Recent, fostul mijlocaș al echipelor Farul și Astra a oferit un interviu în care a vorbit despre cele mai frumoase, dar și despre cele mai triste momente ale carierei sale ca fotbalist.

Ben Teekloh: ”La Farul, am trecut prin cea mai bună perioadă din cariera mea la o echipă de club”

Ben Teekloh a jucat trei ani la Farul Constanța (2007-2010) și a spus că a rămas atașat de ”marinari”. Continuă să le urmărească meciurile și speră ca pe viitor, peste câteva sezoane, echipa să urce în Liga 1. A jucat pentru echipa de la malul mării în Liga 1 și în Liga 2, iar modul în care a fost tratat și atmosfera l-au mulțumit pe africanul originar din Liberia.

”La Farul, am trecut prin cea mai bună perioadă din cariera mea la o echipă de club. Au fost ani foarte frumoși, chiar dacă, pe final, echipa a retrogradat din Liga 1, iar înainte eu avusesem acel accident în apartament. Farul este echipa mea de suflet. Urmăresc în continuare îndeaproape evoluția clubului. Îmi pare rău că nu mai este în primul eșalon, dar sper că va reveni acolo în curând. Dintre foștii colegi de la Farul, am păstrat o legătură strânsă cu Fatai și Gaston Mendy, dar și cu alți băieți, cum ar fi Emil Nanu sau Pătrașcu, ori suporteri. Fanii au fost mereu aproape de echipă și le mulțumesc, inclusiv pentru sprijinul pe care mi l-au arătat și mie. E extraordinar să fii apreciat de suporteri”, a declarat Ben Teekloh pentru Ziua de Constanța.

Acesta, pe lângă impresariat, se ocupă și de o firmă de transport, pe care o deține.

  • Ben Teekloh a ajuns în România în 2007, când a semnat chiar cu Farul Constanța. Anterior, el mai evoluase pentru echipele Tonnerre Yaoundé (Camerun), Ashanti Gold SC (Ghana), Al-Nasr Salalah (Oman) și Nistru Otaci (Moldova). Pentru Farul a jucat în Liga 1 și în Liga 2, în perioada 2007-2010. Și-a mai trecut în palmares echipa Astra, cât și satelitul clubului ploieștean din acel moment, de la care s-a și retras în vara lui 2012. Pentru naționala Liberiei are 12 de meciuri și patru goluri.

În 2011 s-a accidentat grav, iar un an mai târziu s-a retras 

Teekloh a fost nevoit să se retragă din fotbal din cauza unei accidentări suferite în 2011. Și-a rupt ligamentele și meniscul și chiar dacă a încercat să revină, nu a mai putut. A fost obligat să renunțe, deși era într-un moment bun al carierei. Toate tratamentele pe care le-a urmat nu l-au ajutat să revină la o formă bună.

”M-am accidentat grav într-un meci al naționalei mele, Liberia, cu Angola, în august 2011. Ligamente, menisc… Din păcate, acea accidentare avea să-i pună capăt carierei mele de fotbalist. Am suferit mai multe operații, recuperarea nu a mers bine, problemele au durat mult și am fost nevoit să mă retrag”, a completat fostul mijlocaș.

Ben Teekloh a avut o copilărie oropsită, fiind despărţit de mic, la şase ani, de părinţii săi naturali, ucişi apoi în războiul civil din Liberia. A fost adoptat de o familie care i-a și dat numele actual, cel inițial fiind Kwame Yansin. Acum este căsătorit cu o constănțeancă, alături de care are un băiat de zece ani.

A fost sub ”aripa protectoare” a lui George Weah

Ben Teekloh are o relație specială cu George Weah, unul dintre cei mai mari fotbaliști din Africa, acum președinte al Liberiei. Fostul atacant al celor de la Monaco, PSG, Milan, Chelsea, Manchester City sau Marseille l-a ajutat în cariera sportivă, pe vremea în care era doar un tânăr promițător care făcea primii pași în fotbal.

”M-a ajutat foarte mult în viață și îi voi fi pe veci recunoscător. Am mai vorbit cu el și chiar ne-am și văzut față în față”, a încheiat Teekloh.

Weah a jucat pentru echipe mari ale Europei în anii 90, începutul lui 2000. Acum este președintele Liberiei. Foto: Goal

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/camerunezul-venit-in-iarna-in-probe-la-u-cluj-a-decedat-la-doar-21-de-ani-avea-o-poveste-de-viata-incredibila-19133576

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-a-incheiat-discutiile-cu-jucatorii-carora-le-expira-contractul-la-30-iunie-si-are-tot-lotul-valid-pentru-play-off-19133571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-are-probleme-financiare-grave-octavian-benga-suferim-foarte-tare-ne-bazam-pe-banii-din-bilete-suspendarea-definitiva-a-sezonului-aduce-pierderi-importante-la-buget-19133516

https://liga2.prosport.ro/liga-4/florin-talpan-raspuns-dur-in-miez-de-noapte-pentru-amfb-si-marian-lumanare-amenda-e-de-20-de-milioane-de-euro-se-pot-deschide-dosare-penale-pentru-asa-ceva-ce-l-au-rugat-suporter-19133506

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2020, 08:52 Special
Pe aceeași temă