Avantaj Poli! Timișoara – Steaua este șocul optimilor!

06 Oct. 2011, 12:24 Special
Avantaj Poli!** Timișoara - Steaua este șocul optimilor!

Sorții au făcut ieri ca două dintre echipele care se bat cu șanse reale la câștigarea Cupei, Poli și Steaua, să se întâlnească încă din optimi. Chiar dacă acum e în Liga a II-a, statistica e de partea formației de pe Bega.

Zâmbetul amar de pe fața lui Gheorghe Chivorchian în momentul în care a văzut că Timișoara urmează să întâlnească Steaua în optimile Cupei a dispărut brusc la câteva minute după tragerea la sorți. „Din păcate, am fost repartizați în urna a doua chiar dacă suntem vicecampionii României”, a spus președintele bănățenilor.

Nemulțumirea lui Chivorchian e contrazisă totuși de statistică, pentru că în cele nouă întâlniri directe din această competiție, violeții au ieșit de patru ori învingători, roș-albaștrii obținând doar trei victorii. Mai mult, la ultima întâlnire în Cupă, în 2007, în semifinale, Poli s-a impus cu 1-0.

O altă partidă care va ține capul de afiș în optimi este duelul ploieștean Astra – Petrolul. Chiar dacă pe hârtie gazda va fi Astra, antrenorul Valeriu Răchită speră ca meciul să se joace pe „Ilie Oană”: „Le vom face o propunere să jucăm în Cupă pe «Ilie Oană», pentru că în Liga I vom evolua după câteva zile tot pe terenul Astrei”.

Programul optimilor

CS Otopeni – Rapid București
FC Vaslui – Dunărea Galați
Poli Timișoara – Steaua București
Dinamo București – Gaz Metan Severin
Gaz Metan Mediaș – Astra II Giurgiu
Oțelul Galați – FCM Târgu Mureș
Astra Ploiești – Petrolul Ploiești
Pandurii Târgu Jiu – FC Brașov

Jocurile se vor desfășura în zilele de 25, 26 și 27.10.2011 în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul primei echipe.

În cazul jocurilor care se televizează în direct și sunt programate în nocturnă, dacă clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul va fi programat pe terenul celeilalte echipe. Dacă nici aceasta nu are stadion cu nocturnă, Federația Română de Fotbal va programa jocul pe o altă arenă care are asemenea dotare și care să fie situată, pe cât posibil, cât mai aproape de sediul clubului care a fost desemnat ca organizator prin tragere la sorți (conform art. 31.6.2 din ROAF).

În caz de egalitate după 90 de minute, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art. 31.9 din ROAF). Echipele pot efectua trei înlocuiri de jucători și nu sunt obligate să folosească jucători sub 21 de ani.

Articol scris de Alex AMIRONOAIEI

06 Oct. 2011, 12:24 Special
Pe aceeași temă