Auraș Brașoveanu, președinte la LPF 2: „Era nevoie de acest for pentru rezolvarea problemelor”

20 Jun. 2012, 14:59 Special
Auraș Brașoveanu, președinte la LPF 2:**

Proiectul inițiat în urmă cu doi ani de către președintele de la FCM Dunărea Galați, Auraș Brașoveanu, cel de a se înființa o Ligă Profesionistă și pentru Liga a 2-a după modelul celei care organizează prima ligă, prinde viață. Comitetul Executiv al federației a acordat avizul de înființare Ligii Profesioniste de Fotbal Liga a 2-a, ultimul pas care mai era necesar pentru înființarea acesteia. Acum mai urmează doar îndeplinirea formalităților pentru dobândirea personalității juridice.

Conform statului, până la prima Adunarea Generală președintele LPF 2 va fi inițiatorul proiectului, gălățeanul Auraș Brașoveanu, ales de grupul cluburilor ce au stat la baza inițierii acestui proiect (CF Brăila, Farul, Viitorul Constanța, Voința Sibiu și Concordia Chiajna). Între timp, numărul grupărilor ce au aderat la proiect a ajuns să fie de 23.

„A contat enorm în obținerea avizului de la federație că am avut majoritatea cluburilor din liga secundă de partea noastră, în ambele serii. În campionatul 2012-2013, unul de tranziție, vom activa doar ca parte administrativă, urmănd ca din sezonul 2013-2014 să preluăm organizarea campionatului. Era nevoie de acest for pentru rezolvarea problemelor de la nivelul ligii secunde, prea marginalizate de câțiva ani. Unul din obiective este ca, din drepturile tv și prin atragerea de sponsori, să susținem financiar cât mai consistent bugetul cluburilor”, a declarat Auraș Brașoveanu.

Din momentul dobândirii personalității juridice, acesta va fi nevoit să se suspende din funcția deținută la FCM Dunărea. El va fi președinte al LPF 2 cel puțin până în septembrie, când se dorește să aibă loc prima Adunare Generală.

Sursa: Viața Liberă

20 Jun. 2012, 14:59 Special
Pe aceeași temă