CEx l-a demis din fruntea CCA pe Crăciunescu! Se întoarce la Chindia?

01 Aug. 2012, 12:25 Arbitri
CEx l-a demis din fruntea CCA pe Crăciunescu!** Se întoarce la Chindia?

Ion Crăciunescu nu mai este, de astăzi, președintele CCA. Întrunit astăzi, Comitetul Executiv al FRF a decis ca fostul mare arbitru să fie tras pe linie moartă, ca urmare a arbitrajelor extrem de slabe din sezonul trecut, dar și a scandalurilor în care s-a implicat și a deciziilor controversate pe care le-a luat, multe dintre ele dezvăluite de ProSport.

„Mazilirea” lui Crăciunescu trebuia să fie discutată încă de acum două luni, când CEx a amânat luarea unei decizii pentru după vacanță.

Conform unor surse federale, Alexandru Deaconu va fi noul Președinte al CCA.

Cunoscut și drept „arbitrul brichetă”, după ce a întrerupt în martie 2008 o partidă disputată în Giulești între Steaua și Rapid, după ce a fost lovit cu o brichetă de către un fan giuleștean, Deaconu a intrat pe lista arbitrilor FIFA din 2005.

Noul președinte al CCA a jucat și fotbal, fiind junior al Stelei, pentru ca apoi să evolueze pentru Oțelul Galați și Steaua Mizil.

Deaconu ar fi avut dreptul să mai arbitreze încă 5 ani, dar a fost mai tentat de un post în administrație. De altfel, numele său a mai fost adus în discuție în primăvară, când se părea că Mircea Sandu vrea să reabiliteze arbitrajul românesc prin numirea unui străin. Marc Batta, un francez apropiat al lui Platini, era varianta Nașului pentru șefia CCA, munca acestuia urmând a fi facilitată de Deaconu, care urma să fie numit vice-președinte. Între timp coordonatele s-au modificat și Alexandru Deaconu a fost numit direct președinte

Ne alăturăm și noi cluburilor care nu-l mai doresc pe Crăciunescu. Am fost dezamăgiți de cum s-a comportat la Supercupă și de cum am fost arbitrați de Hațegan. Dorim un președinte străin, dar am fi de acord și cu numirea lui Alexandru Deaconu„, anunța Iuliu Mureșan, în urmă cu două săptămâni.

Crăciunescu și-a pierdut tot sprijinul

Greșelile de arbitraj din sezonul trecut și arbitrajul destul de controversat din primul meci oficial al sezonului, partida dintre CFR și Dinamo, au convins tot mai multe cluburi din Liga I să ceară plecarea lui Ion Crăciunescu de la șefia CCA.

Douăsprezece formații din Liga I solicitaseră mai demult îndepărtarea lui Crăciunescu, iar după meciul de Supercupă și ultima mare echipă care-l susținea, CFR Cluj, s-a înscris pe lista celor care voiau plecarea fostului mare arbitru de la conducerea Comisiei. CFR și Gaz Metan și-au manifestat în urmă cu două săptămâni oficial această dorință, astfel că în acest moment 14 cluburi din primul eșalon se aliaseră pentru a îndeplini acest „obiectiv”.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru, a declarat într-o conferință de presă, că această propunere a fost prezentată în cadrul Adunării Generale a LPF de către Dumitru Dragomir. „Despre arbitri doar s-a comunicat, pentru că noi nu avem calitate în acest sens, doar FRF are. Domnul președinte (n.r. – Dumitru Dragomir) a prezentat… De fapt se știe că sunt 12 cluburi care ar fi solicitat modificări la vârf (n.r. – în conducerea CCA) și venirea unei persoane din străinătate pentru manageriat. Urmează să se ia o decizie, dar aceasta se va lua în Comitetul Executiv al FRF”, a spus Alexandru în urmă cu aproape o săptămână.

Foto: Marius ANGHEL

01 Aug. 2012, 12:25 Arbitri
Pe aceeași temă