Arbitru din prima ligă la centrul semifinalei Cupei României Corvinul – FC Voluntari. Pe hunedoreni îi fluieră pentru prima dată, la jocurile ilfovenilor a fost de trei ori în acest sezon. Meciul beneficiază și de arbitraj VAR

Marius ANGHEL 17 Apr. 2024, 10:45 Arbitri
Arbitru din prima ligă la centrul semifinalei Cupei României Corvinul - FC Voluntari. Pe hunedoreni îi fluieră pentru prima dată, la jocurile ilfovenilor a fost de trei ori în acest sezon. Meciul beneficiază și de arbitraj VAR

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat ca arbitru central la meciul dintre Corvinul Hunedoara și FC Voluntari, prima semifinală a Cupei României, sezonul 2023/2024, pe Szabolcs Kovacs, fratele lui Istvan Kovacs, cel care marți seară a arbitrat returul sfertului de finală din Liga Campionilor Barcelona – PSG 1-4 și a arătat un cartonaș roșu spaniolilor când conduceau cu 1-0.

Partida de pe stadionul ”Michael Klein”, programată astăzi, de la ora 19:00, va beneficia și de arbitraj VAR, așa cum s-a întâmplat și la precedentul meci de la Hunedoara, în care Corvinul a umilit CFR Cluj (scor 4-0).

  • Corvinul devine, astfel, nu numai prima echipă dintr-o ligă inferioară care se califică în semifinala Cupei, de când competiția are un nou format, dar este și prima care beneficiază, acum deja pentru a doua oară, de arbitraj VAR, tehnologie aplicată doar în SuperLigă și în fazele superioare ale Cupei României, pe lângă jocurile din grupe în care se întâlnesc formații din prima ligă.

Szabolcs Kovacs arbitrează de la centru Corvinul – FC Voluntari

Meciul dintre Corvinul și FC Voluntari, prima semifinală din acest sezon al Cupei României, va fi arbitrat de la centru de Szabolcs Kovacs (Carei), iar de la cele două tușe vor ridica steagurile Ferencz Tunyogi (Zalău) și George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel).

Partida de pe stadionul ”Michael Klein” beneficiază și de arbitraj VAR, unde delegat este George Cătălin Găman (Craiova), cel care în data de 10 aprilie conducea de la centru Corvinul – Unirea Slobozia, scor 1-0, în play-off-ul Ligii 2. Arbitru AVAR este Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov).

Arbitru de rezervă este Andrei Moroiță (Ploieşti).

Observator de arbitri din partea CCA este Marcel Savaniu (Satu Mare), iar delegat de joc din partea FRF este Victor Radu (Bucureşti).

Revenind la Szabolcs Kovacs, acesta face parte din lotul de arbitri pentru prima ligă, iar în acest sezon are conduse de la centru 14 jocuri, toate în SuperLigă, 12 în sezonul regular și două în play-out. Pe Corvinul nu a arbitrat-o niciodată, iar pe FC Voluntari a arbitrat-o în acest sezon de trei ori în cele 14 jocuri la care a fost delegat. A fost la centru în meciurile ilfovenilor în 3-3 la FC Botoșani și 1-1 acasă cu FC Hermannstadt, în sezonul regular, dar și în 1-0 acasă cu FC Hermannstadt, în play-out, acesta din urmă meci având loc la 29 martie 2024.

  • În cealaltă semifinală a Cupei României joacă SC Oțelul Galați și Universitatea Cluj, joi, 18 aprilie, de la ora 20:30.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/florin-maxim-inainte-de-semifinala-cupei-corvinul-fc-voluntari-19308164

https://liga2.prosport.ro/special/a-aparut-tas-de-romania-19308168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-si-a-creionat-bugetul-pentru-sezonul-viitor-de-liga-2-19308176

Marius ANGHEL 17 Apr. 2024, 10:45 Arbitri
Pe aceeași temă