80 de arbitri testați pentru Liga a IV-a

25 Aug. 2011, 11:21 Arbitri
80 de arbitri testați** pentru Liga a IV-a

Cei aproape 80 de arbitri din lotul județean sunt gata de startul noului sezon, după ce au fost supuși, în premieră, la o testare care a cuprins și „întrebări video”. La testarea arbitrilor, s-au acordat și două diplome speciale pentru Denis Haidiner și Marius Pavăl, liderii noii-generații de arbitrii hunedoreni.

În arbitrajul hunedorean s-a bătut palma cu tehnologia. Drept dovadă, după ce au trecut testele fizice, arbitrii din lotul județean au participat, la finalul săptămânii, la o instruire pe baza unor materiale video primite de la UEFA, iar apoi au fost supuși, în premieră, unei testări ce a a cuprins și „întrebări video”.

„La instuire și testare au participat în jur de 80 de arbitri din subcomisiile Deva, Hunedoara, Petroșani, Lupeni, Simeria, Orăștie, Brad și Călan. Majoritatea sunt foarte tineri, media de vârstă fiind de 23,4 ani. Cristian Petrean a prezentat, de pe laptop prin videoproiector, un material excelent din partea UEFA, iar apoi s-a trecut la testare. În premieră, la nivelul județului, am avut și întrebări pe baza unor imagini video”, a spus, plin de mândrie tehnologică, Grigore Macavei, președintele Comisiei Județene de Arbitri.

Șeful arbitrilor hunedoreni consideră că fluierașii hunedoreni sunt pregătiți de startul noii ediții de campionat, programat sâmbătă, 27 august. „Testele au fost exigente, iar rezultatele bune, așa că suntem pregătiți pentru startul sezonului în Ligile a IV-a și a V-a. Fiecare arbitru va fi delegat la meciuri conform notelor de la teste și a valorii demonstrate în teren”, a completat Macavei.

Premii pentru cei mai buni

Liderii noii generații din arbitrajul hunedorean, Denis Haidiner (20 de ani Hunedoara) și Marius Pavăl (21 de ani Simeria), au fost premiați pentru că au reușit să promoveze în Lotul Național pentru Liga a III-a. „Cei doi au avut rezultate excelente la examenul național organizat de Comisia Centrală de Arbitri. La concurs au fost scoase doar cinci locuri de arbitru și șase de asistent, pe care au concurat reprezentanții tuturor județelor din țară. Reușita și pr omovarea lor în lotul național demonstrează că arbitrajul hunedorean e de bună calitate. Ambii sunt talentați și de perspectivă și e posibil ca în scurt timp să urce mai sus”, a spus Grigore Macavei.

În cunoscutul său stil mucalit, șeful arbitrilor hunedoreni a precizat că reușita celor doi e încă o dovadă că acum arbitrajul e mai bun și mai curat. „Le-am cerut celor doi să le spună colegilor cât și unde au cotizat pentru a promova. Răspunsul lor a fost că au reușit prin eforturi, pasiune și o pregătire serioasă și riguroasă”, a precizat Macavei.

Articol scris de Loredana Juglea

25 Aug. 2011, 11:21 Arbitri
Pe aceeași temă