Anghel și Veselin, puși în libertate de Curtea de Apel Craiova

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 17:58 Special
Anghel și Veselin,** puși în libertate de Curtea de Apel Craiova

Magistrații Curții de Apel Craiova au admis, în urmă cu câteva minute, contestația inculpaților din dosarul „Mafia de la FC Caracal” cu privire la arestarea preventivă a patru dintre ei.

Astfel, Stelian Veselin, Gheorghe Anghel, Victor Botezatu și Petre Neacșu, pe numele cărora magistrații Tribunalului Olt emiseseră mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, vor fi puși în libertate.

„S-au admis contestațiile inculpaților și s-a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar”, a precizat judecătorul Cosmin Mitrache, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2010-2013, la nivelul municipiului Caracal, s-a constituit un grup infracțional organizat format inițial din suspecții Gheorghe Anghel (fost primar al municipiului Caracal), Stelian Veselin (director al unei societăți comerciale) și Cristian Georgescu (fost comisar la Gardă Financiară Olt), care a avut ca scop sustragerea de sume substanțiale de bani în dauna Primăriei Caracal și a unei societăți comerciale pentru susținerea echipei de fotbal locale și însușirea unor sume mari de bani prin mijloace frauduloase.

Ulterior, la grupul infracțional organizat au aderat și alte trei persoane. Prin activitatea infracțională conjugată și prin mijloace frauduloase, gruparea a creat un prejudiciu total de 6.039.550 lei.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 17:58 Special
Pe aceeași temă