Vești bune la Baia Mare. Liderul Seriei a II-a și-a deblocat conturile. „Salariile vor fi plătite, iar de luni începem pregătirea”

Vești bune la Baia Mare. Liderul Seriei a II-a și-a deblocat conturile.**
  • Antrenorul echipei FCM Baia Mare, Dorin Toma, i-a anunțat pe jucători că de luni îi așteaptă la antrenamente și că restanțele salariale se vor plăti.
  • Băimărenii au plătit datoria de 300.000 de lei către Stat, iar astfel vor fi deblocați cei 700.000 de lei de la Consiliul Local.
  • Reunirea liderului din Seria a II-a a fost amânată deja de două ori.


FCM Baia Mare este ultima echipă din liga secundă care își va relua pregătirea. Situația financiară precară a maramureșenilor pare totuși să se rezolve. Oficialii clubului s-au trezit cu conturile blocate, din cauza unei datorii de 300.000 de lei către Stat. Astfel, clubul nu a putut intra în posesia celor 700.000 de lei alocați de Consiliul Local pentru acest an. Din această cauză, băimărenii nu au putut relua pregătirile, iar jucătorii liderului au ajuns la patru salarii neachitate.

Mai mult, unii jucători și-au depus deja cereri de a deveni liberi de contract, în acest sens fiind analizate de Comisia de Disciplină și Etică memoriile jucătorilor Cătălin Savin, Daniel Bogman și Mădălin Popa.

„Se vor achita și salariile. Vrem să aducem 3-4 jucători”

Antrenorul Dorin Toma spune că problemele s-au rezolvat astăzi. „S-a achitat datoria pe care o avea clubul, iar conturile vor fi deblocate. De luni vom relua antrenamentele și am primit asigurări că până atunci se vor plăti și salariile restante. Nu știu dacă în întregime sau doar o parte din ele, dar important este că vom începe pregătirea”, a spus, pentru Liga2.ro, tehnicianul liderului.

Echipa din Baia Mare a pierdut deja două săptămâni de pregătire, față de majoritatea formațiilor din liga secundă, dar Dorin Toma se gândește totuși la transferuri și la un loc în play-off. „Normal că este cam târziu, dar nu avem ce face. Este foarte greu pentru mine, în această situație. Din păcate au fost probleme care n-au depins de mine sau de jucători. Sper să mai putem aduce 3-4 jucători și să ne putem îndeplini obiectivul, care este clasarea în play-off. După asta vom stabili și obiectivul pentru play-off”, a spus Dorin Toma.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă