La rândul său, antrenorul „Bătrânei Doamne” a rămas dezamăgit de concluziile conferinței de presă susținute de Dieter Kaas. Omul de afaceri austriac nu este convins să investească în Calea Aurel Vlaicu și, oricum, o decizie finală va fi luată prin luna februarie, când clubul va fi în prăpastie. Adrian Falub chiar a amânat reunirea echipei în ideea ca lucrurile să se rezolve la nivel de conducere, însă cel puțin până la această oră totul este în are ca și până acum.
„Ceva trebuie să se întâmple în aceste zile, altfel nu mai putem merge mai departe. Iar dacă nu se întâmplă nimic, președintele are datoria să ne comunice ceva în mod oficial. Am vorbit cu el la telefon, nu părea foarte optimist, însă, din câte am înțeles încă mai încearcă să rezolve cumva situația dificilă de la club. Aș fi venit mai repede în Arad, dar în condițiile în care nu sunt noutăți, nu văd ce am de făcut în această săptămână. Luni, însă, la reunirea echipei o să ne privim în și vom stabili ce avem de făcut după o discuție cu conducerea clubului”, a afirmat „principalul” arădenilor.
Până una alta, „oficialii” UTA-ei nu au decât să privească cu invidie în curtea celor de la ACS Poli Timișoara, FCM Târgu Mureș, FC Bihor și chiar Damila Măciuca. Stabile din punct de vedere financiar, aceste grupări sunt foarte active la capitolul achiziții, iar formația arădeană, în situația critică pe care o traversează, e o bună piață de desfacere. Deja s-a aflat că Niculescu îl dorește pe Alin Gligor la Măciuca, fapt ce nu-l surprinde deloc pe Falub. „E normal ca alte formații să-și dorească utiști în lot. Alin Gligor e doar unul dintre jucătorii valoroși din curtea noastră și eu mi l-aș dori pe oriunde aș antrena. Însă, cred că o să-i dezamăgesc pe cei care îi vor pe gratis pe Gligor, Laso, Ene, Mărginean, Feussi, sau alți fotbaliști de la UTA. Toți se află sub contract cu clubul arădean cel puțin până în vară, așa că nu e atât de simplu să-i aibă”, avertizează fostul fundaș.
Totuși, cunoscând bine situația financiară complicată existentă la club, Adrian Falub le oferă un „pont” cumpărătorilor. „Pot face oferte pentru jucătorii doriți, căci UTA este în postura clubului ce trebuie să vândă. În orice alte condiții, un club de tradiția UTA-ei, care nu-și poate propune decât să revină acolo unde îi este locul, adică Liga 1, nu ar fi cedat niciodată fotbaliști importanți, de care are mare nevoie, dar acum se află într-o situație specială. Toți cei care pleacă în această iarnă de la UTA, mai puțin cei trecuți pe lista de transferuri (n.a. Smaranda, Calvin, Bucur și Chindriș) trebuie să aducă bani în contul clubului”, a adăugat tehnicianul.
Pe de altă parte, Falub știe că, începând de marți, salariile restante ale utiștilor sunt în număr de trei și – teoretic – cine își dorește poate să-și depună memoriu pentru a deveni liber de contract. „Eu cred că marea problemă a jucătorilor sunt restanțele, ci lipsa perspectivei. Sigur, e neplăcut că sunt trei salarii restante, că nu s-a luat nicio primă în tur, dar dacă fotbaliștii ar vedea că lucrurile se clarifică la UTA, nu cred că ar avea gânduri de plecare”, a concluzionat antrenorul „textiliștilor”.
Sursa: Sport Arad