Un final cu scandal între „U” Cluj și Unirea Alba Iulia

21 Sep. 2008, 20:32 Seria 2

Dorinel Munteanu și Aurel Șunda s-au întâlnit pentru a treia oară din postura de adversari după ce au pregătit, pe rând, pe CFR Cluj. Ieri, a învins Dorinel, iar „U“ a obținut primul succes acasă din acest sezon. Miza întâlnirii de sub Feleac cu Universitatea Cluj parcă le-a întunecat mințile fotbaliștilor albaiulieni. Altfel nu se poate explica gestul oaspeților din prelungirile partidei, când, la scorul de 1-0, Buș a cedat posesia mingii pentru ca Borza să primească îngrijiri medicale. La reluare, oaspeții nu au returnat balonul, ci au atacat poarta clujeană în căutarea golului egalizator. Un gest care a aruncat în aer ambele bănci tehnice.

„E o chestiune de bun simț și cred că cei de la Alba ar trebui să-și rezolve această problemă. Astfel de lucruri ar trebui să dispară din fotbal. Bine că nu au marcat, pentru că nu ieșea bine”, a spus, nervos, Dorinel Munteanu. Omologul său pe banca Unirii, Aurel Șunda, a admis că atitudinea jucătorilor săi a fost necugetată. „A fost o lipsă de fair-play din partea jucătorilor mei. Probabil, au uitat cine a aruncat mingea în afara terenului”, a spus „Profesorul”, care a atacat și el arbitrajul lui Cristi Sava. „Arbitrajul a fost unul șmecheresc. Un egal era mai echitabil, dar în fotbal nu poți fi invincibil”, a declarat Șunda.

Salvatorul Cordoș

Altfel, meciul a fost decis de fundașul Cordoș, care a trimis cu capul, în plasă, o minge centrată de Buș. „Cordoș a făcut o partidă bună. L-am găsit la echipă timorat, dar acum și-a revenit”, l-a lăudat Dorinel la final.

"Rezultatul nu poate fi contestat. Am dominat meciul de la un capăt la altul" – Dorinel Munteanu, antrenor „U” Cluj

"Meritam un punct. Am avut puține ocazii, dar puteam înscrie pe final" – Aurel Șunda, antrenor Unirea Alba Iulia

articol scris de Cristi Jacodi

21 Sep. 2008, 20:32 Seria 2
Pe aceeași temă