„U Cluj are față de Serie B”

23 Jul. 2009, 11:53 Seria 2

După zece zile de pregătire, italianul spune că valoare echipei clujene este comparabilă cu a unei echipe din Serie B și a renunțat la aducerea unor jucători italieni.
 

 

Domnule Palilla, ce impresie v-ați făcut despre echipă, după 10 zile de cantonament?
A fost un cantonament bazat mai mult pe pregătirea fizică și nu am putut să-mi fac o părere decât în mare despre echipă valoarea jucătorilor, dar desigur sunt multe lucruri bune pe care le-am remarcat și câteva lucruri unde mai avem de muncă. Am remarcat că majoritatea jucătorilor au o mare disponibilitate pentru a munci. De astfel de caractere am nevoie.
 

 

Ați utilizat un sistem 3-5-2. Aveți jucători capabili să joace în acest sistem?
Nu este un sistem stabilit de pe acum. Încă nu m-am decis cum vom juca. Suntem încă la începutul pregătirilor și am vrut să încerc mai multe sisteme. Am jucat și 4-3-3 și 4-2-2. Ei au jucat mai mult cu 4 fundași, dar sunt jucători receptivi și pot să se adapteze oricărui sistem. După 3-4 amicale în Austria îmi voi da seama ce sistem ni se potrivește mai bine.
 

 

De câți jucători mai aveți nevoie?
Am vorbit cu conducerea și mi-au spus că încearcă să mai aducă câțiva jucători. Mă bazez pe alegerea lor pentru că până acum au venit jucători buni. Dacă pot să aducă jucătorii despre care mi-au vorbit este bine, dacă nu mă voi baza pe cei pe care îi am.
 

 

Mai vreți să aduceți jucători italieni?
Nu mă interesează din ce țară provin jucătorii. Eu personal n-am vorbit cu niciun italian. În plus jucătorii care vin la noi trebuie să integreze în proiectul gândit de oficialii clubului. Dacă nu sunt potriviți pentru acest proiect nu mă interesează.
 

 

Ați remarcat vreun jucător în cantonament?
Sunt la Universitatea 4-5 jucători foarte importanți pentru echipă, dar dacă i-aș spune s-ar supăra ceilalți. Mă interesează mai mult să formez un grup puternic. Am jucători de calitate și simt că pot forma acest grup.
 

 

Comparativ cu fotbalul italian, unde s-ar situa Universitatea?
Este de nivelul unei echipe de Serie B. Nu este mare diferență între echipele de Serie B și „U” Cluj. Sunt mulțumit de jucătorii pe care i-am găsit la Cluj, chiar dacă am pierdut ultimul amical. Am avut un antrenamet greu dimineața și s-a simțit oboseala, dar în rest sunt mulțumit de cum au reacționat jucătorii la ceea ce eu am cerut.
 

 

articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

23 Jul. 2009, 11:53 Seria 2
Pe aceeași temă