The Bl„U”es

Vlad MĂCICĂȘAN 10 Feb. 2009, 12:39 Seria 2
The Bl„U

Așa cum Prosport intuia în ediția de duminică, actualul jurist al clubului, Dorin Rotar are cele mai mari șanse să devină numărul 1 la „U” Cluj. Organigrama gândită de actualul jurist al lui Oncos este inspirată după cea a lui Chelsea!

Bună ziua, domnule președinte al Universității…
Am citit și eu în presă că aș deveni șef la „U”, dar e prea devreme… Orice va aduce viitorul să știți că eu țin la acest club de mult timp și am încercat să fac lucrurile să meargă când mi s-a cerut. Eu de la început am dat pe unul pe altul afară pentru a încerca să fac lucrurile să meargă în acest club. Dacă noii acționari vor dori să aducă oameni capabili, atunci s-ar putea să rămân!

De ce ar avea nevoie urgent „U” pentru a ieși din colaps?

Are nevoie de un colectiv total diferit și nou. Eu am spus de la început că trebuie să formăm un club transparent. Dacă vom continua și vom mai curăța clubul de unii oameni și unele mentalități, ar putea merge treaba. Eu cred că putem forma un club curat, fără scandaluri cu arbitri corupți și fără să apărem în stenogramele DNA-ului.

Ați mai lucrat în fotbal?

Nu am mai lucrat. Eu sunt “U”-ist de mic copil și pot spune că am coborât direct din tribună. Am încercat să organizez însă clubul ca pe o societate capabilă să facă profit. Am prezentat în prima ședință un model de organigramă și toți mi-au spus că nu este viabil, dar când le-am spus că m-am documentat după modelul Chelsea, nimeni n-a mai comentat nimic. Dacă nu ai un club profitabil nu poți să obții performanțe.

“U” Cluj pare un club cu multe probleme…

Probleme sunt peste tot. Asta nu mă sperie însă. Eu sunt un om din afara fotbalului, precum este domnul Toma la Rapid. Un om interesat de profit pentru că în orice afacere doar profitul contează și cluburile de fotbal trebuie gândite ca o afacere.

Ce v-a șocat cel mai mult când ați venit la „U”?
Era un club mult prea boem și mulți au profitat de acest lucru și și-au băgat nasul, mâinile și picioarele în acest club. Pai dacă s-a ajuns să se ofere salarii mai mari decât au jucătorii de la Dinamo, înseamnă că s-a cam exagerat.

„Pentru cine să promovăm în acest moment? Pentru cei din Alba, Turda sau Dej? Sper ca autoritățile să urgenteze construcția noului stadion” – Dorin Rotar, jurist „U“ Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 10 Feb. 2009, 12:39 Seria 2
Pe aceeași temă