Stoican: „Ratăm cu seninătate”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2013, 13:28 Seria 2
Stoican:**

Antrenorul Mioveniului, Flavius Stoican, nu a fost mulțumit de rezultatul înregistrat de echipa sa la Brașov, cu Co­rona, însă s-a declarat mulțumit de evoluția echipei per total. Cu toate acestea, tehni­cianul recu­noaște că echi­pa are probleme la finalizare, așa cum, de altfel, a avut și în turul campionatului.

– Flavius, ce nu a mers în par­tida de la Brașov?
– Am întâlnit o echipă care se află pe primul loc al clasamen­tu­lui și, chiar și așa, dacă a­veam un pic de șansă, puteam câș­tiga. Noi am avut două o­cazii clare în care puteam mar­ca, în prima repriză, la 0-0, iar ei au prins un șut în repriza a do­ua de la 20 m… Așa s-a scris istoria acestui meci.

– V-a surprins cu ceva Corona?
– Nu ne-a surprins cu nimic. Poa­te că au avut șansă un pic mai mult ca noi.

– Ai vorbit cu Ciucă… Cum explică golul?
– Nu am discutat deocam­da­tă faza golului. O să ana­li­zez meciul în aceste zile cu ei. La fel de adevărat este însă și că Ciucă a avut o intervenție sal­vatoare în prima repriză.

– Deși în aceste prime patru eta­pe s-au înregistrat niște re­zul­tate, rămân totuși aceleași pro­bleme la finalizare…
– Avem probleme la fina­li­za­re… Ne creăm situații de gol, dar le ratăm cu seninătate. În­tr-un meci în care întâlnești e­chi­pa de pe primul loc, așa cum a fost la precedentul meci de la Timișoara, când am jucat cu Poli, care era tot acolo sus, dacă nu finalizezi una din pu­ți­ne­le ocazii create, te costă, pen­­tru că, la o astfel de par­ti­dă, nu mai ai și alte situații. Iar noi, în aceste partide, am avut si­­tuații clare de a marca, la 0-0. Dar o să vină și momentul în ca­re o să marcăm și o să fie alt­fel situația.

– A fost partida de la Corona și una aparte, pentru că, în tur, ai debutat la Mioveni cu o în­frân­gere împotriva lor…
– Nu a fost neapărat un meci apar­te, a fost unul ca oricare altul pentru mine. Și eu și jucă­to­rii aveam însă dorința să câș­ti­găm cu liderul, dar n-a fost să fie. Eu unul sunt mulțumit de dă­ru­irea lor… N-am avut șansă acum, însă important a fost că ne-am creat situații, jucăm fot­bal, toată lumea ne laudă cum ju­căm, dar, din păcate, nu pu­tem aduce și puncte. Chiar da­că am pierdut acet meci, sunt mul­țumit de băieți. Până la ur­mă, în sport trebuie să câștige cine­­va, dar, cum noi nu me­ritam să pierdem, chiar da­că am jucat cu liderul. Până a­cum, Corona își crea foarte mul­te ocazii de gol, însă acum, cu noi, n-a fost așa… Țicleanu și Bona și-au pus amprenta la aceas­tă echipă cu care au ajuns pe primul loc și chiar me­rită acest lucru, cu toate că la în­ceputul campionatului nu anun­țau nimic deosebit.

– Ur­mează partida cu FC Olt, ul­tima clasată…
– Un meci foarte, foarte im­por­tant pentru noi, așa cum a fost și cel cu UTA, de pe teren pro­priu. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință ca să câș­ti­găm acest meci.

– Au scos un rezultat bun cu Ti­mișoara…
– Au fost la câteva secunde de un rezultat bun, de o vic­to­rie. Sunt o echipă care se agață de orice. Am jucat în pregătire cu ei, a fost 0-0 la Ștefănești… Sunt o echipă bună, dar tre­bu­ie, repet, să facem tot ce ne stă în putință pentru a obține ce­le trei puncte, de care avem mare nevoie. Sunt convins că vom face un meci bun, în care aș vrea să avem și șansă.

Articol scris de Silviu Mihai

Foto: photochic.ro

Marius ANGHEL 16 Apr. 2013, 13:28 Seria 2
Pe aceeași temă