Stoican: „Puteam mai mult de 11 puncte”

Marius ANGHEL 15 Nov. 2012, 15:05 Seria 2
Stoican:** „Puteam mai mult de 11 puncte

De când a preluat pe CS Mioveni, Flavius Stoican a a­du­nat cu echipa 11 puncte, obținând două remize (1-1 cu FC Olt și 0-0 cu Tg. Mureș) și trei victorii (4-1 cu Da­mi­la Măciuca, 1-0 la Luceafărul Oradea și 2-0 cu FCM Rm. Vâlcea). 

„Se putea și mai bine de 11 puncte. Am avut acea serie de trei victorii consecutive și eu spun că se putea și mai mult, dar nu tot timpul se întâmplă ce vrei tu. Oricum, suntem în prima jumăta­te a clasamentului, cu șanse mari să ajungem pe po­dium”, spunea principalul arge­șe­­nilor.

Pentru galben-verzi ur­mea­ză a­cum o pauză de două e­tape, în prima echipa nefiind programată încă de la început, iar în a doua trebuind în mod nor­mal să aibă loc partida cu Voința Sibiu, for­mație care s-a retras între timp.

În ultima etapă a turului, arge­șenii vor juca în deplasare la FC Maramureș Ba­ia Mare. „Sper să-i fac pe acești tineri jucători în această pauză de două etape să joace bine și să ne întoarcem cu maximum din ultimul meci de la Baia Ma­re. Este o partidă im­portantă pen­tru economia clasa­mentului, iar noi vrem să-l câș­tigăm și pentru a a­vea o iarnă mai liniștită. Tre­buie să adunăm cât mai multe puncte și apoi vom vedea ce es­te de făcut pentru re­turul cam­pio­­na­tului”, a mai spus Stoican.

Fac zilnic antrenamente

Acum, galben-verzii fac antrenamente zilnic la stadionul din Ștefănești, chiar dacă echipa va mai juca de-abia peste trei weekend-uri. Astfel, în această săptămână, antrenamentele au început de marți, când au avut loc două ședințe de pregătire, și au continuat, ieri, astăzi și mâine, cu câte o ședință. Sâmbătă, echipa va juca un meci amical, duminică, jucătorii vor avea liber, iar de luni se va intra din nou în program normal.

Toți jucătorii sunt pregătiți

Antrenorii Mioveniului mizea­­ză în acest final de campionat pe toți jucătorii din lot, nu nu­mai pe cei care au prins de mai mul­te ori primul unsprezece al echi­pei. „Nu fac un prim unspre­ze­ce, iar ceilalți sunt rezerve. De a­ce­ea sunt pregătiți toți, să vină la sta­­dion, să se antreneze și să fie ga­ta să intre oricând. De exe­m­plu, Dă­nălache are un ca­rac­ter deo­se­bit, iar acea int­er­ven­ție din me­ciul cu Târgu Mureș m-a mul­țu­mit”, a declarat de­spre ju­cătorii săi principalul e­chi­pei gal­­­ben-ver­de.

Dică revine în aceste zile

Emil Dică a lipsit și el din lot în partida cu Tg. Mureș, din ca­u­za problemelor medicale. Mij­lo­­ca­șul a avut probleme la adu­c­tori și, în plus, a fost și răcit, ast­fel că nu a intrat nici în lotul lăr­git. În ce-l privește pe fostul alb-violet, șansele sunt însă mari ca, astăzi sau mâine, să intre să fa­că antrenamente normale, du­pă ce, până acum, s-a pregătit se­­pa­rat.

Pauza, binevenită

Pauza competițională de do­uă săptămâni pe care echipa o ia este una binevenită, și asta din cauza multiplelor acci­den­tări din lot. „Ținând cont de situația de la echipă, și anume că avem mai mulți accidentați în aceas­tă perioadă, jucători pe care nu ne putem baza, dar care, în săp­tă­mânile următoare, vor reveni, pa­­­­u­za este binevenită. Ne prin­de chiar bine, ca să abordăm ul­­ti­mul meci cu lotul complet”, ne-a declarat Flavius Stoican.

Păcat de Voința Sibiu!

Vestea retragerii echipei Vo­in­ța Sibiu este bine primită de adversarii acestora cu care ur­mau să joace, însă nu și de CS Mioveni. Principalul galben-ver­zi­lor ne-a explicat de ce: „Situa­ția este de așa natură, încât nu mai puteau supraviețui. Fotba­lul are însă de suferit prin aces­te retrageri. E o situație dificilă pentru ei, mai ales că un oraș așa de mare nu poate avea o echipă în Liga a II-a”.

Tinerii pot ajuta la promovare

Lotul destul de tânăr pe care banca tehnică a Mioveniului îl are la dispoziție e unul de vii­tor și de la care antrenorii aș­teaptă foarte multe în acest sezon și în următoarele. „Sper și sunt con­vins că acești jucători tineri pe care îi avem și pe care îi folosim pot face față și a­juta echipa chiar să promo­ve­ze. Ei pot fi de fo­los, chiar da­că au o vâr­stă fra­­ge­dă, iar în mo­men­tul de fa­ță, mai pot e­vo­lua chiar la ju­­niori”, a spus despre ju­nio­rii din lot Stoi­can.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 15 Nov. 2012, 15:05 Seria 2
Pe aceeași temă