Stoican a debutat cu stângul: „Sunt conștient că oame­nii sunt su­pă­rați”

Marius ANGHEL 09 Oct. 2012, 14:59 Seria 2
Stoican a debutat cu stângul:**

După înfrângerea cu Corona Brașov, antrenorul Mio­ve­niului este dispus să facă unele modificări în echipa de bază. Astfel, dacă de la începutul campionatului și până acum, au fost folosiți ca titulari, în mare, cam aceiași jucători, la meciul următor este foarte posibil ca tehnicianul să mizeze mai mult pe fotbaliștii tineri pe care îi are la dispoziție.

„Din punct de vedere al jo­cu­lui nu cred că trebuia să pier­dem, cu toate că am întâlnit o e­chipă din fruntea clasamentului. Nu au fost peste noi ca și joc, dar la final rămâne rezultatul. Ne tre­buie mai multă muncă, mai ales că în tipul jocului acuzam o stare de oboseală, jucătorii a­vând cram­pe musculare. Cotigă și cei­lalți au avut crampe și au a­cuzat a­ceastă stare de obseală și nu e normal ca din minutul 60 să nu mai poată alerga. Cu som­n­­ul si­gur nu sunt în urmă, pentru că am stat cu ei două nopți înainte de meci în can­to­na­ment. Sunt ne­­mulțumit doar din cauza re­zul­­ta­tului… Atât s-a putut la ora asta. Sper ca săp­tămâna viitoare să dăm totul și la antrenamente, și în afara lor, fiindcă numai cu mun­că putem ieși din această si­tua­ție. Sunt conștient că oame­nii sunt su­pă­rați… Jucătorii sunt și ei su­pă­rați pentru că-și doreau mult mai mult. Nu a fost un joc spec­ta­culos, dar am avut câteva si­tua­ții de a marca. Ei au fost mai spe­culativi. Au speculat ori­ce eroare și au marcat de două ori din trei situații. Corona nu a schimbat ni­mic de la meciul cu UTA. Poate șansa a fost de par­tea lor acum. Echipa nu domină, au avut or­ga­ni­zare mai bună, au fost greu de desfăcut și noi ne-am dat un au­to­gol. Îmi doresc ca pe viitor să dăm totul pe teren a­ca­să. E foar­te ușor când sunt în­frân­geri să dai vina pe cineva, dar, când pier­dem, sunt toți vinovați, și eu, și masorul… Fiecare și-a do­rit să dea totul la acest meci. Ju­că­torii care nu au fost la formă maximă vor lăsa locul altora, pen­tru că a­tunci când rezultatele ne­fa­vo­ra­bile trebuie să schimbăm ceva”
, a declarat, la finalul înfrân­ge­rii cu Corona, Flavius Stoican.

„Locul galben-verzilor nu e aici!”

Antrenorul oaspeților de sâmbătă, Daniel Bona, și-a felicitat la fi­nal jucătorii pentru dăruirea din meci și a spus că Mioveniul are pu­terea să iasă din subsolul clasamentului.

„Știam că jucăm contra unei e­chipe valoroase, cu fotbaliști ca­re au state vechi în Liga I. Du­pă o primă repriză fără goluri, am marcat de două ori în par­tea secundă, iar după ce am pri­mit acel gol, ne-am clătinat un pic. Sunt trei puncte pentru care feli­cit toți jucătorii pentru dăruire! Gazdele au creat presiunea a­ceea după 2-1, dar am reușit să dăm o bună replică. Sper s-o ținem tot așa, obiectivul nostru fiind locurile 1-8. Am plecat bi­ne, suntem pe val, cu 7 puncte luate de afară, iar ca nou-pro­mo­vată avem și noi 5-6 jucători cu experiență în Liga I. Noi am ținut foarte mult să formăm un lot 100% cu jucători brașoveni, ca Stere, Marc, Coman, și sper să fim cât mai în față cu ei. Nu știu dacă ajungem la promova­re. La început, ne era teamă că nu putem face puncte, când am văzut programarea, noi fiind e­chipă mică, nou-promovată. Nu credeam că putem face punc­tele astea. Oricum, locul Miove­niu­lui nu e aici, pentru că au un lot valoros. Cu siguranță, vor ie­și de aici… Trec printr-o pasă mai proastă acum, pentru că, altfel, lotul e foarte-foarte valoros. Nu știu dacă jucătorii bătrâni nu mai pot alerga, la mine… cu aler­ga­tul ăsta… Stere are 36, Stîngă, Coman peste 30 și își dau su­fle­tul pe teren”, a spus după meci Daniel Bona.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 09 Oct. 2012, 14:59 Seria 2
Pe aceeași temă