„Steaua are față de campioană!” TU CE CREZI?

Loredana JUGLEA 19 Nov. 2008, 13:03 Seria 2

Antrenorul secund al echipei Jiul, Damian Militaru, nu poate uita clipele petrecute la Steaua București, echipă cu care a câștigat patru titluri de campion al României, consecutiv. Fostul jucător din Ghencea urmărește cu sufletul la gură meciurile echipei sale preferate.

Militaru crede că pe vremea sa la Steaua se punea mare accent pe pregătirea fizică și pentru asta există cantonamentul la Forban. „Când jucam eu la Steaua se punea mare accent pe pregătirea fizică de aceea ne ducea la munte la Forban, unde alergam pe pante. Era foarte greu dar în campionat făceam legea. Am luat patru titluri consecutiv. Antrenorii de azi care trec pe la Steaua pun mare bază pe tactică și mai puțin pe pregătirea fizică”, spune Militaru.

Tehnicianul din Vale spune că pe vremea sa campionatul era doar pentru echipele din București pentru că Provincia nu făcea față. „Acum este îmbucurător că echipele din provincie vin tare din urmă și creează probleme. Când jucam eu campionatul era o „afacere” între echipele din București. Este un semn bun că am crescut în valoare”.

Militaru crede că are stofă de câștigătoare. „Campionatul se joacă, mai este un retur. Dinamo are 7 puncte avans, dar Steaua are față de campioană. Echipa din Ghencea nu a avut noroc în unele meciuri, cum s-a întâmplat și în jocul de pe Giulești. Cu un pic de noroc Steaua va reveni în joc”, spune Militaru.

Damian admite faptul că atunci când el era la Steaua jucătorii nu erau implicați în atâtea scandaluri mondene care își pun amprenta asupra evoluției. „Noi eram mai liniștiți pe vremea aceea. Nu erau scandaluri în care să fim implicați pentru că exista un respect reciproc și ne vedeam fiecare de treburile noastre”, a conchis fostul număr 8 din Ghencea.

Loredana JUGLEA 19 Nov. 2008, 13:03 Seria 2
Pe aceeași temă