Șoimii Pâncota are un nou director sportiv. Demisia și declarațiile lui Tarcea l-au deranjat pe Piroș, care a contaatacat

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 18:11 Seria 2

Dincolo de înfrângerea grea de la Brașov și ratarea primei de 12 mii de lei de echipă, weekendul în curtea Pâncotei a fost agitat și de demisia directorului sportiv, Sorin Tarcea. Timișoreanul a dat și niște declarații pe care președintele Pavel Piroș a ținut să le contracareze înainte de a anunța numele noului „oficial” din Podgorie. Iată precizările șefului Pâncotei:

Cu salariile la zi începând cu această săptămână

„Era preconizată demisia lui Tarcea, pentru că în ultima perioadă relațiile au fost foarte reci. Îmi pare rău că s-a ajuns aici și s-au spus vorbe neadevărate. Tarcea spune de salarii, teren, echipament, vitaminizare, nimic nu e adevărat. Mâine, poimâine, se vor plăti salariile pe luna februarie și suntem la zi cu ele. Apoi, în Arad e o mare problemă cu terenurile de antrenament. Au fost dărâmate stadioane, au fost amenajate terenuri pentru atletism. În aceleași condiții se antrenează și UTA și celelalte echipe din serie, care, la rândul lor, au asemenea probleme. Am pus autocarul la dispoziție pentru a ne deplasa la Horia, Sânleani, Zăbrani sau Pâncota. Apoi, pe 5  februarie am achitat factura de vitaminizare în valoare de 3706 lei. Nu sunt probleme deosebite la Șoimii”.

De ce Tarcea nu a plecat mai demult?

„Tarcea a spus că jucătorii și-au spălat echipamentul acasă. La compania mea există un compartiment adminsitrativ unde se pregătește echipamentul de joc și tot ce este necesar. Fiecare apartament unde locuiesc jucătorii este dotat cu mașină de spălat. Dacă jucătorii și-au mai spălat echipamentul de antrenament nu cred că înseamnă că la Pâncota nu sunt condiții. Nu înțeleg de ce domnul Tarcea nu a plecat mai demult de la Pâncota, condițiile fiind aceleași tot timpul. Tot același stadion l-am avut, tot aceleași condiții, aceleași terenuri de antrenament. Îmi pare rău că domnul Tarcea denigrează un club la care a câștigat un salariu”.

A încercat să-l întoarcă din drum pe Popa

„Acum legat de Ionuț Popa. Eu am încercat să-l conving să revină asupra demisiei, să avem continuitate. Mi-a comunicat să vină cineva să ia toate materialele de antrenament de la arena sa pentru că nu vrea să revină asupra demisiei. Am fost nevoit să caut antrenor, iar lunea trecută am decis că persoana potrivită e domnul Muzsnay. Eu nu m-am certat niciodată cu Ionuț Popa. El a fost nemulțumit de mine, apoi de autoritățile locale, iar la sfârșit de jucători. Așa e felul său, e vulcanic. Îl respect din punct de vedere profesional, dar nu pot comenta declarațiile sale. Jucătorii sunt supărați de ceea ce a declarat. Am reziliat contractul pe cale amiabilă și am rămas în relații civilizate. Juniorii noștri republicani se antrenează pe terenul dânsului, plătim taxa care ne e solicitată”.

Ilea, cel puțin până la finalul sezonului

Odată terminate discuțiile despre trecut, Pavel Piroș l-a prezentat pe Liviu Ilea (foto principal) drept noul director sportiv al grupării „alb-negre”: „În locul lui Tarcea l-am adus pe Liviu Ilea. Va fi director sportiv cel puțin până la finalul campionatului. Rămânem conectați la îndeplinirea obiectivului, rămânerea în Liga a 2-a”.

Deși nu a îndeplinit niciodată o funcție oficială în cadrul unui club de fotbal, Liviu Ilea a făcut multă treabă la Federația Română de Fotbal din anul 2006 încoace. L-a ajutat pe Marcel Coraș la ACU, FCM UTA, dar și la Goria, dar a ajutat logistic și actuala conducere a UTA-ei. Ilea a fost cel care s-a ocupat în urmă cu o lună de obținerea în timp record a cărților verzi pentru pâncotanii Crișan și Vasi de la Federațiile din Lituania și Anglia, prilej cu care Piroș s-a convins de abilitățile sale. „Îi salut pe iubitorii de fotbal din Pâncota și Arad. Mă simt onorat că prietenul meu Pavel Piroș s-a gândit la mine. Am venit pentru el, cunosc o mare parte din băieții din echipă. Sper să ne îndeplinim obiectivul. Mă pun la dispoziția clubului cu toată priceperea mea. Am fost apropiat de ACU și UTA, dar acolo nu am avut funcție oficială. Cunosc fenomenul fotbalistic, sunt convins că mă voi descurca”, a spus noul director sportiv al „șoimilor”

Tarcea răspunde acuzațiilor lui Piroș: „Îmi pare rău că multe persoane nu au curaj să spună lucrurilor pe nume!”

Înainte de a-l prezenta pe noul director sportiv, Pavel Piroș a susținut că fostul, Sorin Tarcea, a pronunaț multe neadevăruri odată cu anunțarea demisiei. Fostul arbitru a avut o ultimă replică, pe care o vom reda în întregime:

„Nu mai vreau sa intru în polemică cu nimeni. Sunt un băiat educat, corect și nu spun neadevăruri. Am făcut totuși o școală la oraș, nu școală de cadre. În plus, sunt pe terenurile de fotbal de la 10 ani, jucător, apoi arbitru și conducător. Clubul nu îl denigrez, îi respect și îi admir pe jucători cu care am o relație deosebită și sper să mai am ocazia de a mai lucre cu mulți dintre ei. Cât despre cei din Pîncota, mi-am făcut prieteni acolo și merită toată admirația că reușesc să țină o echipă În Liga a 2-a.

În aproape 2 ani de zile am făcut tot ce am putut pentru jucători și echipă. Și, propabil, puteam face mult mai multe, dacă aveam putere de decizie. Din păcate, la Șoimii Pâncota doar o persoană ia toate deciziile. Iar condițiile puteau fi mai bune dacă se dorea acest lucru. Îmi pare rău că multe persoane care au lucrat la club nu au curaj să spună lucrurilor pe nume. Și aici mă refer și la foștii jucători care au plecat și care umblă pe la comisiile FRF ca să-și primească salariile.

În rest, totul e de vis, Europa League. Dar cu antrenamente pe teren de minifotbal și fără cantonament, e greu să ajungi în play-off.

În încheiere vreau să le mulțumesc jucătorilor, antrenorilor și staffului medical cu care am lucrat și nu în ultimul rând prietenilor mei din Arad și Pâncota, care ne-au ajutat cu mingi, echipament, tabela de schimbări, vitaminizare, câte o masă sau cantonament pentru jucători. Și care, nu înțeleg de ce nu mai sunt acum lângă echipă. Îi doresc echipei multă baftă, să își îndeplinească obiectivul! Iar președintelui îi doresc numai bine, sănătate, putere de muncă și să se umple de glorie și bani din fotbal!”

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 18:11 Seria 2
Pe aceeași temă