„Șoimi” vs. „gladiatori” pentru alungarea crizei și moral. Cuedan: „Trebuie să ne apropiem cu orice preț punctele”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2014, 18:08 Seria 2

Întorși cu mâinile goale de la Pitești (cu Mioveniul) și Râmnicu Vâlcea, pâncotanii au rămas în subsolul clasamentului în compania Caransebeșului și Bihorului. Cu toate că „alb-negrii” s-au obișnuit demult cu ideea că vor evolua în play-out-ul ligii secunde, postura nu este tocmai confortabilă. 7 puncte din 33 posibile nu reprezintă o „zestre” de invidiat, așa că lucrurile trebuie puse rapid în mișcare.

Prima ocazie se ivește sâmbătă dimineața (ora 11) în Podgorie, acolo unde sosește Metalul Reșița. Conform pozițiilor din clasament, vizitatorii pleacă cu prima șansă, aspect admis – oarecum – și de Dan Cuedan. „Când joacă echipa de pe locul 2 cu cea de pe 9 este de la sine înțeles că aproape toată lumea o vede favorită pe cea clasată mai bine. Dacă, însă, întrăm în amănunt, observăm că acasă am pierdut un singur meci, cel cu liderul Poli, am marcat mai tot timpul sau ne-am creat ocazii clare de gol, cum a fost acel penalty ratat cu Oltul. Am făcut partide destul de consistente în fața suporterilor noștri și asta vrem să reușim și sâmbătă. Trebuie să ne apropiem cu orice preț punctele, unele foarte importante pentru clasament, moral și încrederea în  propriile forțe. Cu sacrificiu, inteligență și organizarea jocului putem ieși din criza de rezultate apărută în ultima vreme”, spune antrenorul „șoimilor”.

Termenul de criză s-ar putea aplica și la reșițeni în cazul unui rezultat negativ la Pâncota și asta pentru că bănățenii pierduseră primul meci acasă tocmai sâmbăta trecută. „Am văzut că Daniel Oprița își pune mari speranțe în spiritul de luptători al elevilor săi. I-a numit gladiatori, fiind sigur că își vor reveni începând cu deplasarea de la Pîncota. Știu și pe ce se bazează din punct de vedere fotbalistic. Au un joc combinativ bun, se desfac bine pe benzi și vin cu multe centrări în careu. Dacă îi anihilăm în acele zone, avem șansa să dictăm noi ritmul, cu mențiunea că trebuie să profităm de momentele în care avem mingea, punând sub presiune careul advers”, a adăugat Cuedan.

Pâncotanii fac eforturi să-și recupereze două „piese” importante în angrenajul echipei. Este vorba despre mijlocașul Polgar și atacantul Alin Mihai, care au acuzat probleme medicale după meciul din Zăvoi și care s-au pregătit normal doar de la mijlocul acestei săptămâni.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 13 Nov. 2014, 18:08 Seria 2
Pe aceeași temă