**Se retrage Liberty?**

09 Jun. 2009, 09:00 Seria 2
**Se retrage Liberty?**

Un loc în eșalonul doi este prea costisitor pentru o echipă ce își propune să crească tineri

În lumea fotbalului circulă zvonul că echipa din Salonta va renunța la locul din liga secundă din pricina problemelor financiare, iar cea mai favorizată va fi Universitatea, care s-ar putea salva dacă învinge sâmbătă Mechel.
 

 

Chiar dacă ACU Arad va învinge sâmbătă și „șepcile roșii” vor retrograda, echipa lui Dorinel Munteanu ar putea rămâne în Liga a II-a. În timp ce poartă discuții cu nou-promovate care nu au resurse financiare să joace în eșalonul secund, clujenii ar putea fi izbăviți chiar de o echipă, care stă pe un loc „călduț” în Seria de Vest.

 

„Să stea liniștiți cei de la Cluj că nu vor retrograda. În primul rând am încredere în jucătorii care vor evolua la Arad. Nu am putut fi cumpărat de echipe care au promovat și nu voi ceda nici în fața unei echipe ca ACU Arad. S-ar putea și să aibă noroc „U” Cluj și să se retragă o echipă”, a lansat șirul suspiciunilor, președintele lui FC Bihor, Alexandru Toth.

 

Surse din aturajul lui Liberty Salonta spun că echipa despre care vorbea oficialul orădean este chiar formația patronată de Marius Vizer. Acesta nu mai pare dispus să țină echipa în liga secundă pentru simplul fapt că efortul financiar este unul zadarnic pentru un club ce nu-și propune performanță și vrea doar să vândă jucătorii crescuți la centrul de juniori.

 

Președintele echipei din Salonta, Cătălin Sărmășan, recunoaște că sunt probleme financiare la echipă.

 

„Obiectivul nostru este creșterea de copii și juniori pentru că din asta trăim. Costurile în liga secundă nu sunt foarte mari, dar adunate cu cele de la juniori sunt destul de importante”, este de părere Sărmășan, care spune însă că nu s-a discutat în club despre sezonul viitor. „Noi suntem obișnuiți cu astfel de speculații în pauza competițională, dar nu am vorbit de așa ceva”, a mai declarat Sărmășan. 
 

UTA scapă astăzi de griji

 

O altă variantă prin care „U” Cluj ar fi putut rămâne în eșalonul secund ar fi fost retrogradarea echipei lui Ionuț Popa. Aceasta a fost sancționată deja cu neprogramarea, în prima etapă din retur, și încă o eventuală neprogramare ar fi atras după sine și retrogradarea echipei. Astăzi se va judeca la FRF litigiul dintre arădeni și sârbul Radovanovic, care cere să i se achite 45.000 de euro, constâng în 3 salarii neplătite. Oficialii lui UTA s-au asigurat însă că nu vor fi retrogradați din pricina datoriilor financiare și au programat pentru această seară ultima partidă din acest sezon, din deplasare de la FC Drobeta.
 


ACU are și ea probleme

Principala rivală a Universității în lupta pentru un loc neretrogradabil nu stă nici ea pe roze când vine vorba de bani. Oficialii lui ACU nu sunt foarte siguri că vor găsi resursele financiare pentru a juca și sezonul viitor în Liga a II-a. Astfel, există informații că în ciuda declarațiilor războinice din presă, Geta Onu nu pare foarte convinsă că va izbuti să mai țină un an echipa în eșalonul secund, existâns șanse să-și piardă susținerea financiară din partea Universității „Vasile Goldiș”.
 

 

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

09 Jun. 2009, 09:00 Seria 2
Pe aceeași temă