„Se poate face performanță și fără jucători cu experiență”

17 Jan. 2012, 17:16 Seria 2

Valentin Velcea a vorbit, în conferința de presă organizată astăzi, despre ciclu de pregătire din această perioadă. Antrenorul lui Poli e încântat de aducerea preparatorului fizic Boljevic, persoană pe care o cunoaște încă din mandatul lui Vladimir Petrovic.

„Tehnic vorbind, este o perioadă foarte utilă pentru echipă. Trebuie să ne pregătim fizic în primul rând. Meciurile amicale foarte importante sunt în Spania. Lotul are bună-dispoziție, mă bucură ajutorul pe care mi l-a acordat clubul făcând un efort să îl aducem pe domnul Boljevic. Eu am mai lucrat cu el în mandatul domnului Petrovic și chiar aveam mare nevoie de el. Din punctul de vedere al pregătirii fizice, acum e clar că nu facem lucrurile după ureche.”, a spus tehnicianul timișorenilor, care nu-i va favoriza în niciun fel pe Cârstea și Petcuț: „Jucătorii nou-veniți au fost doriți, mai departe totul depinde numai de ei. Eu le voi acorda posibilitatea să se exprime în teren”.

Velcea consideră că la Poli se poate face performanță și cu jucători mai tineri, însă e nevoie de răbdare. „Bineînțeles că se poate face performanță și fără jucători cu experiență. Totul este ca jucătorii să recepționeze ce le transmit. Chiar dacă vom suferi, poate, la spectaculozitate. Schimbul de generații se produce încet-încet, e un lucru necesar și va trebui multă răbdare.”

Articol scris de Radu FAUR

17 Jan. 2012, 17:16 Seria 2
Pe aceeași temă