Scrisoare deschisă către Mircea Sandu!

25 Jun. 2009, 17:25 Seria 2
Scrisoare deschisă către Mircea Sandu!

Geta Onu a promis că va lupta până la capăt pentru a-și obține dreptate și a determina federația să păstorească un fotbal curat. După ce a fost suspendată pe o perioadă de șase luni și amendată cu suma de 3 miliarde de lei de către Comisia de disciplină din cadrul FRF, președintele executiv de la CS Universitatea Vasile Goldiș a adresat o scrisoare deschisă lui Mircea Sandu.
 

 

„Alegem această cale de comunicare cu dumneavoastră, nu doar pentru că este singura prin care ne putem face publice nemulțumirile vis-a-vis de modul în care înțelegeți să tratați clubul nostru, ci și pentru că, din ceea ce constatăm, preferați o anume detașare de problemele pe care vi le-am semnalat – în scris și verbal – în mai multe rânduri. Astfel, la memoriile pe care clubul nostru vi le-a înaintat, dumneavoastră ați răspuns de fiecare dată, pe lângă tăcerea deja circumspectă, cu o inexplicabilă indiferență, cu o superioritate greu de înțeles și chiar cu un suspect cinism. Mai mult, constatăm că, refuzând să ne răspundeți și la ultimul act adresat dumneavoastră (act pe care vi l-am expediat vineri, 19 iunie a.c.), consimțiți, tacit sau nu, la recenta decizie a Comisiei de Disciplină a FRF, prin care președintele Gheorghița Onu a fost suspendată din activitate pe o perioadă de șase luni și amendată cu o sumă (300.000 lei!) care, într-o situație de criză precum cea în care se zbate întreaga societate românească, provoacă frisoane. Dincolo de faptul că verdictul Comisiei de Disciplină este un abuz de proporții, în condițiile în care judecata în sine s-a axat pe o banală figură de stil (și nimic mai mult) – și aceea făcută într-un ziar local, difuzat  într-o arie restransă – tăcerea dumneavoastră ridică întemeiate semne de întrebare. Faptul că nu luați atitudine, că nu aveți măcar un punct de vedere, în legătură cu această sentință, nu drastică, ci de-a dreptul năucitoare, nu face decât să dea naștere la noi îndoieli și supoziții. Am recunoscut, în mod public, că uneori, la cald, am făcut și declarații mai puțin plăcute pentru unii, pe un ton, poate, mai tăios. Ni le-am asumat, cerându-ne, totodată scuze celor pe care, din dorința de a ne apăra propria echipă, i-am lezat. N-ați luat în considerare aceste lucruri, nici dumneavoastră, nici Comisia de Disciplină a FRF”
 

 

„Cel mai bun, și nu cel mai șmecher, cel mai valoros, și nu cel mai pilos, să câștige. Am cerut, oare, prea mult?”
 

 

„Promovăm concordia, nu se pune problema, dar o promovăm în condițiile unei competiții oneste, în care cel mai bun, și nu cel mai șmecher, cel mai valoros, și nu cel mai pilos, să câștige. Am cerut, oare, prea mult? Mă îndoiesc…Așa cum mă îndoiesc că e corect să nu acorzi o a doua șansă unui om, oricare ar fi el. Dacă avem așteptări de la dumneavoastră, domnule președinte, acestea sunt legate, îndeosebi, de modul cum abordați problemele din fotbalul românesc, indiferent de eșalon, de modul cum le rezolvați și, nu în ultimul rând, de modul în care cultivați relațiile cu oamenii din acest domeniu. Dorim să beneficiem de un tratament egal, nepărtinitor. Nu ne dorim niciun privilegiu în plus, dar nu acceptăm nici anatema, doar de dragul refacerii de imagine a instituției pe care o conduceți. Admitem să plătim pentru greșeli, dar nici un cent în plus. Facem concesii, dar atâtea câte se pot face într-un fotbal în care, de multe ori, compromisul contează mai mult decât concesia. Sperăm că ne-am făcut înțeleși, domnule președinte. Și mai sperăm că veți reveni la sentimente mai bune față de Clubul Sportiv Universitatea ,,Vasile Goldis” Arad, un club onorabil, care mai are încă multe de spus în fotbalul românesc. Un fotbal pe care dumneavoastră aveți datoria să-l conduceți cu totală echidistanță, și nu din postura de mumă pentru unii și ciumă pentru alții”.
 

 

Aceasta este scrisoarea deschisă adresată președintelui FRF, Mircea Sandu.

 

Articol de Daniel Berar

25 Jun. 2009, 17:25 Seria 2
Pe aceeași temă